Anglia. Trei români au terorizat un cartier. Oameni snopiți în bătaie, femei lăsate fără păr în cap: „Ceva animalic” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi români au fost condamnați la închisoare, iar un al treilea va sta într-un centru de reabilitare timp de doi ani, după ce au terorizat un cartier din orașul britanic Manchester. În doar 90 de minute, agresorii au tâlhărit șapte persoane, lâsându-și victimele cu maxilarele fracturate, răni la coloană și coaste rupte. Rănile au fost atât de grave, încât cei care le-au ieșit în cale au stat zile întregi în spital.

Cei trei români, Samuel Crețu, Adi Crețu și un minor al cărui nume nu a fost dezvăluit, și-au început seria atacurilor în creierii nopții, la ora două noaptea, pe data de 2 ianuarie. După ce au urinat în plină stradă, cei trei au pus ochii pe prima victimă - un bărbat. Doi dintre agresori l-au pus la zid și l-au lovit puternic la cap până și-a pierdut conștiența, în timp ce minorul i-a luat telefonul mobil și portofelul. Rănile au fost foarte grave, iar victima a avut nevoie de inserții metalice în maxilar. Nu-și mai simte partea stângă a feței și se chinuie să mânânce.

Cinci minute mai târziu, românii au atacat un alt bărbat, ce părea a fi in stare de ebrietate și își cumpărase ceva de mâncare, informează Observator. Snopit în bătaie și cu două fracturi la maxilar, și el a avut nevoie de inserții de metal. Bărbatul a petrecut două zile în spital, iar acum se teme să mai iasă în oraș.

Românii au continuat să dea târcoale în Manchester. La un moment dat, aceștia au luat în vizor un grup de prieteni. O femeie a rămas fără poșetă, bani și telefon, iar prietenul ei, care a încercat să recupereze bunurile, a fost pus la pământ și lovit cu brutalitate în piept.

 

Femeie lăsată fără păr în cap

 

Șirul tâlhăriilor a continuat. Cei trei au înconjurat o femeie la întâmplare și i-au luat telefonul, însă victima nu s-a lăsat bătută și chiar a reușit să-l pună la pământ pe Adi Crețu. Ceilalți doi agresori au sărit în ajutor imediat și au tras-o pe femeie de păr, reușind să-i smulgă un petic de 7 centimetri.

Cu un calm înspăimântător, cei trei s-au îndreptat apoi către un magazin, unde, cu unul dintre cardurile furate, au cumpărat două pungi de Pringles, o băutură răcoritoare și țigări.

 

Tânăr snopit în bătaie

 

Câteva minute mai târziu cei trei au încercat să-i fure telefonul unui barman care se pregătea să închidă localul, însă bărbatul a apucat să pună mâna pe o rangă de fier și astfel a scăpat de fura românilor.

O alt tânăr a fost lovit în cap și jefuit câteva minute mai târziu, în jurul orei 3:29. Victima snopită în bătaie a realizat amploarea rănilor abia a doua zi, când un tomografie computerizată a scos la iveală faptul că avea fracturi la vertebre. A stat nu mai puțun de patru săptămâni în spital în urma rănilor și a pierdut, în toată această perioadă, venituri de 10.000 de lire.

 

„Părea ceva animalic”

 

„Erau organizați, răi și păreau că se bucură. Nu aveai cum să vorbești cu ei, erau puși să facă rău. Violența a fost gratuită. Părea ceva animalic. M-am simțit ca prada lor", a mărturisit acesta, potrivit sursei citate.

Cei trei au mai snopit în bătaie o persoană, pe care au pus-o la pământ și au lovit-o cu putere în cap, piept și stomac.

Ieșirea violentă s-a terminat la 3.32, iar cei trei români au încheiat noaptea la un restaurant McDonald's.

Polițiștii britanici au reușit în cele din urmă să le dea de urmă și să-i prindă. Aveau deja cazier penal în România și Spania. Adi Crețu fusese condamnat la închisoare pentru tâlhărie, iar vărul lui, Samuel, avea sentințe cu suspendare pentru tâlhărie și violență date de judecătorii din Valencia, Spania, în 2017 și 2018.

Magistrații britanici l-au condamnat pe Adi Crețu la șase ani și opt luni de detenție, în timp ce Samuel Crețu a primit cu jumătate de an mai puțin. Al treilea român, un minor de 15 ani, va sta doi ani într-un centru de reabilitare, urmând a fi monitorizat cu brățară electronică timp de trei luni.

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel