Anglia. Tragedie într-o familie de români: Cei doi copii ai lor, de 3 și 5 ani, uciși de un incendiu devastator: „Bebelușii mei!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Anglia. Tragedie într-o familie de români Cei doi copii ai lor, de 3 și 5 ani, uciși de un incendiu devastator „Bebelușii mei!” FOTO: captură thesun.co.uk
Anglia. Tragedie într-o familie de români Cei doi copii ai lor, de 3 și 5 ani, uciși de un incendiu devastator „Bebelușii mei!” FOTO: captură thesun.co.uk

Copiii unei familii de români au decedat într-un incendiu îngrozitor în Preston, reședința comitatului Lancashire, din nordul Angliei. 

Desire Busuioc, în vârstă de trei ani, și fratele ei, Louis, în vârstă de cinci ani, au rămas prinși înăuntru, în timp ce incendiul a devastat casa familiei lor din Preston, informează thesun.co.uk. Cei doi copii au fost văzuți la fereastra casei lor cu terasă alături de mama lor Lorena, în timp ce focul le învăluia casa.

În cameră s-a format un fum negru dens, în timp ce vecinii strigau „aruncă copiii, aruncă copiii!” și făcu semn că îi vor prinde. Dar Lorena, de teamă să nu rănească copiii, a fost văzută că se uita după o altă cale de ieșire.

Printre salvatori s-a numărat și comerciantul din apropiere Malesh Nayli, în vârstă de 55 de ani, care a descris încercările dramatice de a salva familia. El și trei clienți au fugit din magazinul său după ce un băiat de 13 ani le-a spus că este un incendiu și se aud țipete venind dintr-o casă aflată la două uși distanță.

„Am alergat și am văzut-o imediat pe Lorena la fereastră cu ambii copii. Cred că îl ținea pe micuț și plângea cu fața neagră de fum. Chiar ieșea fum pe fereastră, era atât de rău. Am țipat ”aruncă copiii!” Le-am văzut fețele mici uitându-se afară. Prima noastră reacție a fost să dăm cu piciorul în ușa din față, dar de îndată ce am făcut-o și am deschis ușa, a fost un infern. Am fost imediat dați înapoi afară. Lorena încă plângea la fereastră într-o stare groaznică. Până atunci sosiseră pompierii și Lorena era jos pe trotuar. Ea striga ”copiii mei, trebuie să ajung la copiii mei”. Copiii erau încă în casă. A fost o scenă de panică pură, o situație îngrozitoare pentru mamă”, a povestit Malesh Nayli.

 

„Copiii mei, bebelușii mei”

 

Martorul a spus că Lorena a lucrat pentru el în magazin și că l-a sunat pe partenerul ei Lucian cât de repede a putut, care s-a dus imediat la fața locului. El a spus că medicii de la ambulanță le făceau resuscitare copiilor înainte ca aceștia să fie transportați de urgență la spital.

„Mai târziu am auzit că Louis se afla într-o secție cu mama lui, în timp ce fetița a fost dusă împreună cu tatăl ei la alt spital din Manchester sau Liverpool. Este o tragedie. Făceau parte dintr-o familie minunată”, a adăugat Malesh Nayli.

„Femeia era pe pervazul ferestrei și striga ”copiii mei, bebelușii mei” și striga după ajutor. Nimeni nu ar fi putut intra în casă, era mult foc și fum și oricum nu era nicio modalitate de a ajunge acolo sus. I-am spus femeii că trebuie să sară și că o voi prinde, dar ea a continuat să refuze, dorind ca cineva să meargă acolo să o ajute să-și salveze copiii. Până la această etapă, fereastra era aproape distrusă și era gata să se prăbușească în orice secundă. Mi-am ridicat brațele și am strigat: trebuie să sari acum”, a mai povestit un alt vecin, Anthony Richardson.

2. Anglia. Tr... (anglia--tragedie-intr-o-familie-de-romani-cei-doi-copii-ai-lor--de-3-si-5-ani--ucisi-de-un-incendiu-devastator-bebelusii-mei-2.jpg)

În timp ce Anthony o ținea pe mama româncă, care încerca să se întoarcă la copiii ei, fereastra a explodat și au izbucnit flăcări. Medicii s-au luptat pentru a salva copiii, însă aceștia au murit marți. Mama lor, Lorena, în vârstă de 23 de ani, a fost și ea prinsă în interiorul casei în flăcări și a suferit răni, dar care nu i-au pus viața în pericol.

 

„A fost cel mai îngrozitor lucru pe care l-am văzut”

 

Vecinii Hayden Wolstencroft și Demi-Lee Carroll, ambii în vârstă de 17 ani, și prietenul lor Gordon au descris cum au intrat în casă în încercarea de a-i salva.

„Eram în stradă încercând să o fac pe mama să arunce copiii la mine. A încercat, dar nu a reușit”, spune Demi-Lee. 

Martorii au spus că ambii copii erau acoperiți de funingine și fum în timp ce au fost transportați din clădirea în flăcări de către pompieri.

Tatăl român a ajuns acasă în momentul în care copiii erau resuscitați în stradă.

„Țipa pentru copiii săi. Emoția din vocea lui a fost sfâșietoare. A fost cel mai îngrozitor lucru pe care l-am văzut”, a mai povestit Demi-Lee.

Nikki, în vârstă de 33 de ani, a fost una dintre primele persoane care au apărut la fața locului și a învelit-o pe mama tulburată în pături.

„Ea a fost conștientă pe tot parcursul evenimentului și a țipat doar ”copiii mei, copiii mei”. Știind că au murit m-a tulburat cu adevărat. Văd în mod constant ceea ce am văzut în acea zi cu fum care ieșea din spatele casei. Soțul a sosit în timp ce eu eram afară și nu era într-o stare bună. Țipa și țipa, dar multe erau într-o limbă străină, așa că nu știu ce spunea. Apoi l-am auzit spunând ”soția mea!” și, evident, a crezut că ea este încă înăuntru. A trebuit să-l calmez și să-i spun că era pe trotuar. I-au dus de urgență pe copii la spital și aproximativ douăzeci de minute mai târziu au luat-o pe mama într-un scaun cu rotile. Ea doar plângea”, a spus Nikki.

 

„Acest incident tragic a dus la pierderea vieții a doi copii”

 

„Acest incident tragic a dus la pierderea vieții a doi copii. Gândurile mele, în primul rând, sunt la cei dragi în acest moment. Anchetele noastre cu privire la cauza incendiului continuă”, a declarat ieri după-amiază inspectorul șef detectiv Rach Higson, din cadrul echipei de investigații majore a poliției din Lancashire.

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat sub suspiciunea de incendiere cu intenția de a pune viața în pericol. A fost eliberat pe cauțiune, iar ulterior eliberat fără alte măsuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel