Anglia se topește! Zboruri suspendate pe Aeroportul Luton, trenurile au mari întârzieri; la o bază militară s-a topit pista

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Zborurile au fost suspendate pe aeroportul Luton din cauza unei defecțiuni a pistei de aterizare cauzată de temperaturile ridicate. Iar valul de caniculă care afectează Marea Britanie este departe de a se tempera, fiind anunțate temperaturi în creștere.

Trenurile circulă cu încetinitorul, alte servicii feroviare sunt anulate, pistele se topesc, iar școlile sunt închise sau închise mai devreme din cauza temperaturilor extreme prognozate, ceea ce duce la un avertisment de risc pentru viață ca urmare a nivelurilor periculoase de căldură.

Aeroportul Luton a suspendat zborurile din cauza unei defecțiuni la pistă, cauzată de temperaturile ridicate - în condițiile în care valul de căldură care afectează Marea Britanie se va înrăutăți.

Anglia se topește! 

 

"În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificată o defecțiune de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la fața locului, iar în prezent sunt în curs de desfășurare lucrări de reparații pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil. Prezentăm scuze pentru neplăcerile cauzate", au spus reprezentanții aeroportului, citați de Sky News.

De asemenea, RAF (n.r. Roy Air Force - Forța aeriană a Forțelor Armate Britanice) a întrerupt zborurile de la și către cea mai mare bază aeriană din Marea Britanie, Brize Norton, deoarece "pista s-a topit", potrivit unei surse militare.

Pe fondul avertismentelor că viețile sunt în pericol, Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat o urgență națională, iar Met Office(n.r. Serviciul de Meteorologie britanic) a emis prima avertizare roșie din istorie pentru căldură extremă.

Valul de căldură va atinge punctul culminant marți, în timp ce luni vor fi înregistrate maxime de aproximativ 39 grade Celsius în unele părți din West Midlands în cursul după-amiezii târzii, potrivit Met Office.

Zboruri suspendate pe Aeroportul Luton, trenurile au mari întârzieri; la o bază militară s-a topit pista

 

Oamenii sunt îndemnați să evite toate călătoriile neesențiale și au fost avertizați de perturbări majore pentru călătoriile cu trenul și cu mașina.

Kevin Groves, de la Network Rail, a declarat că restricțiile de viteză care acoperă o mare parte din rețea urmau să intre în vigoare de la prânz, din cauza riscului ca șinele să se îndoaie din cauza căldurii.

Vitezele vor fi mai mici în estul țării, unde temperaturile vor fi probabil prea ridicate pentru ca infrastructura să reziste. Trenurile între Leeds și Londra vor circula cu jumătate din viteza normală, dublând durata călătoriei între cele două orașe la cinci ore.

În Londra, în rețeaua Transport for London, părți din liniile Overground, Metropolitan și Hammersmith and City sunt suspendate din cauza căldurii, iar întârzieri severe afectează o mare parte din restul infrastructurii aflate sub umbrela sa. TFL a îndemnat locuitorii capitalei să nu călătorească pe rețeaua sa astăzi și mâine, în condițiile în care în metrou s-au înregistrat temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Programări la spital anulate

 

Unele spitale au luat decizia de a anula programările de rutină și intervențiile chirurgicale, din cauza riscului pentru pacienți și personal din cauza căldurii extreme prognozate.

În condițiile în care timpii de așteptare în ambulanță sunt deja în creștere, au existat avertismente că situația se va înrăutăți în timpul valului de căldură, pacienții putând rămâne blocați în vehicule fierbinți timp de ore întregi în așteptarea internării în spital.

CUM SĂ VĂ PROTEJAȚI ÎN CONDIȚII DE CĂLDURĂ - SFATURI OFICIALE

 


Nu vă expuneți la soare între orele 11.00 și 15.00 și evitați efortul fizic.

Beți multe lichide și evitați excesul de alcool

Închideți perdelele în camerele orientate spre soare

Nu lăsați niciodată pe nimeni într-o mașină parcată și verificați vecinii în vârstă și vulnerabili.

Plimbați-vă la umbră, aplicați cremă de protecție solară și purtați o pălărie cu boruri largi

Verificați dacă medicamentele pot fi depozitate conform instrucțiunilor - și verificați dacă frigiderele, congelatoarele și ventilatoarele funcționează corect.

 

UPDATE: Zborurile spre şi de pe aeroportul Luton din Londra au fost temporar întrerupte luni după ce temperaturile caniculare au deteriorat o porţiune din pistă, determinând companiile aeriene să-şi întârzie sau să-şi îndrepte avioanele spre alte destinaţii, relatează Reuters.

Temperaturile au fost de peste 37 de grade Celsius în unele părţi din Anglia luni şi se prognoza că acestea ar putea atinge recorduri de de 38,7 grade Celsius luni sau marţi. Aeroportul a anunţat că pista sa afectată de căldură a fost redeschisă la 17.05 GMT, după ce a suspendat zborurile la ora 15.22 GMT.

Aeroportul a precizat într-o postare pe Twitter că zborurile au fost suspendate pentru a permite 'reparaţii esenţiale ale pistei după ce temperaturile ridicate de la suprafaţă au provocat ridicarea unei mici porţiuni'. În jur de 14 zboruri care ar fi trebuit să aterizeze pe Luton au fost îndreptate spre alte aeroporturi, inclusiv Gatwick şi Stansted luni după-amiază, potrivit FlightRadar24.

La ora 17.20, tabloul de plecări al aeroportului arăta că zboruri care se îndreptau spre destinaţii de vacanţă precum Grecia sau Spania au fost întârziate, iar sosirile de pe mai multe aeroporturi europene au fost întârziate cu peste patru ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel