Anglia. Român, neplătit și înjurat de patron: "F.....g stupid Romanian!". Ce a stabilit instanța

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Patronul unei pizzerii din Newcastle, Anglia, a fost amendat, după ce a avut mai multe ieșiri rasiste la adresa unui angajat român. Mai mult, instanța a decis ca patronul să plătească despăgubiri în valoare de 16.000 de lire sterline.  

Valentin Mihăeș a mers în instanță și a povestit judecătorilor cum a fost abuzat de către patronul restaurantului la care lucra și cum a fost obligat să muncească patru luni fără nicio zi liberă, relatează portalul chroniclelive.co.uk.

Astfel, el a lucrat ca șofer timp de șapte luni la restaurantul Pizzaholic, turele fiind și de 15 ore pe zi. Românul a spus că nu a primit nicio zi liberă timp de patru luni, fiind jignit tot timpul de patronul localului.

Înjurătura preferată a patronului: "Fucking stupid Romanian!"

 

Românul povestește că a început să lucreze în octombrie 2018, pentru salariul minim. La scurt timp, a observat că era plătit doar 4 lire sterline pe oră, fără nicio notificare. Atunci când se enerva, englezul îi striga: "Fucking stupid Romanian!"

"Teoretic, trebuia să muncesc 25 de ore pe săptămână, pentru banii aceia, în schimb eu lucram 14-15 ore pe zi. Am fost plătit după cinci luni, și am primit 4 lire sterline pe oră, fără niciun fel de explicație", a declarat românul, citat de publicația amintită. "Am lucrat în fiecare zi, timp de patru luni, inclusiv de Crăciun și de Anul Nou", a mai spus Valentin.

Valentin avea nevoie de bani pentru a-și aduce familia din Italia

 

Valentin a precizat că patronul său a profitat de el, știind că are mare nevoie de bani pentru a-și aduce soția și cei trei copii din Italia.

"Nu aveam unde să merg, așa că a trebuit să accept. Știa că sunt disperat pentru a-mi aduce familia din Italia", a mai precizat românul.

Judecătorii unui tribunal din Newcastle au decis ca patronul englez să îi plătească fostului angajat suma de 16.600 de lire sterline, dintre care 7.600 reprezintă deducerea ilegală din salariu, iar 9.000 de lire sterline despăgubire pentru hărțuirea rasistă.

sursa foto: chroniclelive.co.uk

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel