Anglia. Român, condamnat la închisoare după ce a fost prins cu 32 de kg de cocaină

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Iași a fost condamnat la nouă ani și nouă luni de închisoare în Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat de trafic internațional de droguri.

 

Românul, în vârstă de 40 de ani, din Iași, a fost oprit în portul Dover, pe data de 22 octombrie. Acesta ar fi fost trădat de rezervorul de motorină neobişnuit al camionetei cu care tocmai intrase pe teritoriul Marii Britanii.

Potrivit agenților de frontieră, rezervorul bărbatului era modificat şi neobişnuit de mare, spun agenţii NCA, agenţia britanică de combatere a crimei organizate.

Astfel, când rezervorul a fost deschis, în interior au fost găsite 32 de pachete de cocaină, cu o valoare de piață estimată la 2,5 milioane de lire sterline. Ulterior, cocaina a fost testată, iar experţii NCA spun că avea o puritate cuprinsă între 61% și 80%.

 

Rezervorul de combustibil al vehiculului, schimbat cu unul mai mare

 

Când bărbatul a fost interogat de ofițerii NCA, acesta a negat că ar fi știut ceva despre droguri. În cele din urmă, românul a recunoscut că face trafic internațional de droguri. Capturarea bărbatului din Iași şi confiscarea cocainei a făcut ca o lună mai târziu, un lituanian să fie prins cu un transport similar.

Anchetatorii NCA au descoperit că rezervorul de combustibil al vehiculului fusese schimbat cu un rezervor mai mare și nu era de dimensiunea prevăzută în construcția originală din fabrică sau în comanda clientului.

Aceste droguri ar fi adus milioane de lire sterline în mâinile infractorilor, care le-ar fi investit în continuarea activității criminale.

În cele din urmă, românul de 40 de ani a fost condamnat la 9 ani și 9 luni de închisoare, scrie itv.com.

 

Microbuz, verificat la intrarea în România. Un pasager, prins cu marijuana, s-a ales cu dosar penal

 

Un caz similar a avut loc și în România, unde poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana), ascunsă într-un flacon de medicamente aparţinând unui tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova.

În data de 06 decembrie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a obţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu. Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel