Anglia redeschide frontierele pentru persoanele vaccinate anti-Covid din Europa și SUA, din 2 august. Carantina, eliminată

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Anglia redeschide frontierele pentru persoanele vaccinate anti-Covid din Europa și SUA, din 2 august. Carantina, eliminată
Anglia redeschide frontierele pentru persoanele vaccinate anti-Covid din Europa și SUA, din 2 august. Carantina, eliminată

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 care sosesc în Anglia din Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite vor fi scutite de carantină - o măsură cerută de sectorul turismului şi expatriaţi, a anunţat miercuri Guvernul britanic.

Această măsură urmează să intre în vigoare - începând de luni, 2 august, la ora locală 4.00 (6.00, ora României) - precizează într-un mesaj postat pe Twitter ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps.

Ţărilor clasate pe lista ”portocalie” a Londrei - adică marea majoritate a destinaţiilor turistice -, inclusiv UE şi Statele Unite, Regatul Unit le impune o carantină de cel puţin cinci zile şi teste costisitoare.

Regatul a scutit deja de carantină călători vaccinaţi de către serviciul de sănătate britanic, însă nu şi pe cei vaccinaţi în străinătate, spre marea nemulţumire a expatriaţilor britanici din aceste ţări, care întâmpină mari dificultăţi la întoarcerea în ţară.

 

Carantina este menținută în cazul francezilor

 

Anglia urmează să aplice aceeaşi măsură persoanelor vaccinate în UE sau Statele Unite, în cazul sosirii din orice ţară de pe lista ”portocalie” - mai puţin din Franţa, din cauza prezenţei variantei sud-africane (beta) a SARS-CoV-2.

”Reguli distincte vor continua să se aplice la sosirile din Franţa”, a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit Observator.

Călătorii vaccinaţi în Statele Unite este necesar să dovedească - în plus - că sunt rezidenţi în Statele Unite.

 

Testul PCR rămâne obligatoriu la două zile după sosire

 

Aceste măsuri nu vizează, în schimb, ţările clasate pe lista ”roşie” de către Londra - şi anume India, Emiratele Arabe unite (EAU), America de Sud -, de unde numai rezidenţi în Regatul Unit pot reveni, dar care este necesar să se supună unei carantine costisitoare - pe cheltuiala lor - în hoteluri special desemnate în acest scop.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel