Anglia. Purtarea măștii de protecție va deveni o opțiune personală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Purtarea măștii de protecție va deveni în curând o opțiune personală în Anglia iar datele care vor determina dacă pot fi ridicate restricţiile legate de coronavirus sunt „foarte favorabile”, a declarat duminică ministrul Locuinţelor, Robert Jenrick, potrivit Reuters, deși țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid, determinată în mare parte de varianta Delta, care este mai transmisibilă.

„Va fi o perioadă diferită, în care noi, ca cetăţeni particulari, vom lua aceste decizii, în loc să ne spună guvernul ce avem de făcut”, a declarat Jenrick, potrivit Digi24.

Restricţiile legate de carantină urmează să fie ridicate pe 19 iulie, potrivit programului stabilit de guvern, iar premierul Boris Johnson va stabili detaliile legate de etapa finală de relaxare a măsurilor în Anglia în următoarele zile, a spus Jenrick.

Întrebat dacă va înceta să poarte o mască facială dacă i se va permite, el a spus: „Da. Nu vreau în mod special să port o mască, nu cred că multă lume se bucură să o poarte, vom trece într-o fază în care acestea vor fi probleme de alegere personală”.

 

Ministru britanic: Datele privind Covid sunt „foarte favorabile”

 

Johnson spera să elimine restricţiile finale în iunie, dar planul său a fost amânat de creşterea cazurilor de coronavirus, determinată în mare parte de varianta Delta, care este mai transmisibilă.

Premierul a spus săptămâna trecută că, deşi programul de vaccinare al Marii Britanii a rupt legătura dintre infecţii şi decese, unele măsuri de precauţie ar trebui să fie menţinute şi după 19 iulie.

Jenrick a declarat duminică că datele par „foarte favorabile”.

„Se pare că acum putem merge mai departe şi putem trece la un regim mult mai permisiv, în care să renunţăm la multe dintre acele restricţii care au fost atât de dificile. Va trebui să ne asigurăm că fiecare adult a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin, deoarece aceasta este cheia pentru menţinerea virusului sub control, pe măsură ce vom intra în toamnă şi iarnă”, a continuat el.

Masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber în Spania, pentru prima oară după un an de restricții, însă mulți dintre spanioli continuă să o poarte pentru a se proteja.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel