Anglia. Cristian Sabou, ROMÂNUL condamnat la închisoare pe viaţă, a cerut transferul în țară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cristian Sabou, românul condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru că a ucis-o pe britanica Valerie Graves, a cerut să-şi ispăşească pedeapsa în România, ca să fie mai aproape de familie şi să poată cere eliberarea condiţionată cu 5 ani mai devreme decât ar putea să o facă în Marea Britanie.

Avocata românului a anunţat şi faptul că Sabou se aştepta la o astfel de pedeapsă. De asemenea, avocata a precizat că transferul clientului său în România nu poate fi făcut mai devreme de un an după pronunţarea sentinţei definitive.

Cristian Sabou a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în primă instanţă, de către Curtea din Sussex, pentru că a ucis-o cu lovituri de ciocan pe Valerie Graves, o britanică în vârstă de 55 de ani, pe care a găsit-o în casa pe care intenţiona să o jefuiască.

Cazul a fost descris ca unul dintre cele mai dificile atât de presa britanică, cât şi de autorităţi, care au precizat că au adus la audieri în jur de 10.000 de persoane, obţinând şi analizând peste 3.000 de probe ADN. Pedeapsa a fost cea aşteptată, închisoare pe viaţă pentru autorul român al crimei.

 

Eliberare condiţionată după 25 de ani în Anglia, după 20 în România


Totuşi, legislaţia britanică permite cererea eliberarării condiţionate a unui condamnat la închisoare pe viaţă după 25 de ani, însă, în România, un condamnat pe viaţă poate face acest lucru mai devreme, după 20 de ani, a explicat avocata lui Cristian Sabou, Cristina Radu.

„A fost condamnat la detenţiune pe viaţă, Cristian Sabou era pregătit pentru o asemenea sentinţă, din discuţiile avute cu el, la data la care s-a judecat mandatul de arestare european. Mi-a comunicat faptul că doreşte să vină să-şi ispaşească pedeapsa în ţară. În conformitate cu legislaţia britanică, acest lucru se poate întâmpla doar la un an după ce sentinţa va rămâne definitivă, iar el a fost condamnat doar în primă instanţă de către curtea din Sussex, urmează să se judece apelul la Royal Court din Londra. După care va sta aproximativ un an şi va putea solicita transferul la un penitenciar din ţară, pentru a putea să fie aproape de familia lui. În conformitate cu legislaţia britanică, am înţeles că poate să solicite o cerere de eliberare condiţionată după 24 de ani de detenţie, dar după legislaţia din România, după 20 de ani”, a precizat Cristina Radu, porivit Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel