Anglia. Asistentă româncă „fără inimă“: O bătrână de 87 de ani a murit din cauza „neglijenței intenționate“ a Cătălinei

O asistentă medicală „fără inimă”. Așa a fost numită Cătălina Ferechiu de către juriul de la Warwick Crown Court, care a găsit-o pe  româncă  vinovată de neglijare intenționată, după ce o femeie aflată în grija ei a murit la scurt timp după ce românca  ar fi neglijat-o pe pacientă.

Catalina Ferchiu, în vârstă de 54 de ani, fusese responsabilă pentru îngrijirea lui Rachael Smith, în vârstă de 87 de ani, peste noapte și nu a reușit să solicite asistență medicală când doamna Smith era bolnavă.  Femeia rămăsese paralizată în urma unui accident cerebral și era internată în centrul de îngrijire Overslade House Care Home, în Rugby, Warks.

În februarie 2018, bătrâna a fost găsită într-o stare gravă, cu o vânătaie mare pe umăr, după ce Catalina Ferchiu fusese desemnată să o îngrijească peste noapte. Femeia le-a sus colegelor ei că „a curățat-o”, dar nu  „a verificat-o în mod adecvat” pentru restul nopții și nici nu a solicitat ajutr medical atunci când pacienta a avut nevoie, dovedindu-se ulterior că asistenta nu și-a făcut datoria în acea noapte, abandonând-o practic pe femeie.

„Acest caz s-a centrat în jurul unei asistente fără inimă“

 

Mai târziu în acea dimineață, personalul casei de îngrijire a găsit-o pe doamna Smith într-un „status extrem de prost”, a declarat poliția din Warwickshire.

Juriul de la Warwick Crown Court a constatat că Ferchiu, de la Pool Close, Rugby, și-a neglijat intenționat atribuțiile. Doamna Smith a murit trei săptămâni mai târziu în spital, dar juriul a aflat că nu există dovezi care să sugereze că neglijarea a contribuit la moartea ei.

 „Acest caz s-a centrat în jurul unei asistente fără inimă ale cărei acțiuni deliberate au condus la suferința inutilă a unei doamne care necesită îngrijire și sprijin”, a declarat Marcella Forrest din forțele Warwickshire, citează BBC. 

Pe 2 noiembrie, asistenta româncă își va afla pedeapsa.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy