Andronescu anunță vacanțe mai puține și mai scurte!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu lovește din nou. După ce a propus ca elevii din clasa I să fie lăsați repetenți, acum vine cu o altă idee care va pune pe jar părinții, elevii și profesorii. Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţele şi să schimbe iar structura anului şcolar, începând chiar din toamnă.

Așadar, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea ca începând cu anul școlar 2019-2020 elevii să aibăvacanțe mai scurte și ore mai puține.

„Foarte mulți părinți mi-au reproșat că au luat vacanță copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanță, se termină semestrul și încep, mai au încă o vacanță și semestrul următor. După părerea mea, vacanța această este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În așa fel încât, după vacanță, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zăpăcim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la școală încă trei săptămâni, îi încheie situația, copilul este încă nereconectat la programul de învățământ după trei săptămâni de vacanță. Vacanța de iarnă (ne gândim să o scurtăm -n.r.) şi ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță”, a spus Andronescu, într-un interviu realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel