Andrei Caramitru: "Multă lume ne acuză că ne certam cu PNL"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru a declarat că multă lume îi acuză că în loc să construiască împreună cu PNL, aceștia se ceartă. Printr-un  mesaj postat pe pagina sa de facebook, Caramitru a spus cum percepe el situația. 

Multă lume mă acuză sau ne acuză că ne certăm cu PNL în loc să construim împreună o alternativă viabilă. Eu cel puțin ascult cu atenție aceasta critică, însă știu ca oamenii ne-au votat ca sa scăpăm țara de corupție. 

Cum percep eu situația? Atenție - este o opinie personală constructivă, membrii USR e posibil să aibă altă direcție:

-foarte multi din PNL au lansat si continuă un val de critici și de ură la adresa USR/PLUS de la alegeri încoace. Nu știu sa fie ceva coordonat central, însă se vede clar că multe filiale PNL au lansat atacul deoarece sunt amenințate direct de rezultatele Alianței. Evident multi din Alianță nu pot sa nu riposteze.

-eu cred și sper că echipa centrală de la PNL are intenții bune. Deci sper că o coordonare viitoare la nivel de guvern este posibilă. Însă - USR va cere clar eliminarea PNDL deci o buna parte din primarii PNL “vor suferi”. Însă va fi o condiție clară - altfel nu se poate face guvern - nu putem menține structurile corupte ale lui Dragnea

-prima problemă este în județe. Mare parte din filialele PNL lucrează direct cu PSD sau copiază metodele lor. Și nu răspund nici unei comenzi de la centru. Deci colaborarea la locale va fi extrem de dificilă și e posibil să se repete scenariul “Firea” in care unele orașe mari să fie pierdute către PSD. Soluția este simplă, dacă nu reușim sa trecem înapoi la 2 tururi de scrutin: un acord politic (care poate fi și mai larg dacă există și alte puncte comune) în care localitățile unde USR/PLUS a câștigat PNL susține candidatul Alianței și invers - unde a câștigat PNL susține Alianța. Dacă scorul a fost foarte apropiat (sub 5%), cred ca se poate discuta și o soluție de “primaries” deschise, un tur 0, in care cei doi candidați sunt votati de cetățeni și câștigătorul merge împotriva celorlalți. Nu știu însă daca in PNL un asemenea acord va fi și respectat de filiale. 

-a doua problemă este în parlament. Sunt multi parlamentari PNL care nu respectă deciziile partidului și fac blaturi. S-a tot văzut la vot. Aici sper ca PNL sa ii excludă din următoarele liste și sa se asigure de calitatea candidaților viitori. Pentru ca altfel - pe hârtie USR/PLUS și PNL au majoritate - însă de fapt nu vom avea și guvernul nu poate funcționa.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel