Andrei Caramitru, mesaj despre militarii răniți și politicieni: "În timp ce soldații noștri se luptă, politicienii își bat joc de ei"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru este de părere că politicienii din România își bat joc de militarii care se află în Afganistan. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Caramitru se întreabă "ce o fi în sufletul militarilor noștri". 

"DESPRE MILITARI

Îmi exprim solidaritatea și susținerea pentru cei 4 militari români răniți ieri în Afghanistan - însănătoșire grabnică!

Mulți dintre noi nu înțeleg de ce avem trupe acolo. Participarea în prima linie cu aliații noștri din NATO este esențială. Eroismul și lupta soldaților noștri, împreuna cu aliații, ne garantează protecția aici - așa cum noi îi ajutăm pe ceilalți și ei vor interveni să ne apere dacă va fi nevoie.

Mă găndesc însă ce o fi în sufletul militarilor noștri. În timp ce soldații noștri se luptă și își riscă viața pentru integrarea noastră în NATO - ce fac politicienii de la putere? Își bat joc de ei. Spun că SUA și UE sunt “răi” cu noi (doar Rusia și China sunt prieteni). Încearcă prin acte ilegale să îl elimine pe șeful armatei. Au blocat licitațiile pentru tehnica militară modernă. Ba mai mult - obligă prin decizii ANRE/Guvern ca energia pentru bazele militare să vină de la Gazprom (deci rușii le pot acum “inchide” când vor). Șeful partidului de guvernământ are interdicție de intrare în SUA, cel mai important aliat al nostru în NATO.

Sper din toată inima ca soldații noștri să se implice - democratic, în special prin vot - în schimbarea în bine a țării pe care noi toți ne-o dorim", a scris Andrei Caramitru, pe pagina sa de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel