Andrei Caramitru: "Mă ŞOCHEAZĂ. Trebuie anchetaţi pentru TRĂDARE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Andrei Caramitru, consilier al președintelui USR, a venit cu un nou val de acuzaţii la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care o acuză că a distrus independența energetică și că a lucrat în interesul companiei Gazprom, prin proiectul OUG 114.

"OUG114 a distrus independenta energetică a României și ne-a făcut dependenti de Gazprom", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

Potrivit lui Caramitru, "Legea offshore e prost făcută cu intenție, in biroul lui Dragnea - investițiile au fost anulate. Puteam deveni o forță in regiune - PSD/ALDE nu au vrut. Au primit ordin."

Consilierul președintelui USR mai spune că "OUG114, prin taxa pe venituri și limitarea prețului gazelor la producător, a distrus profitabilitatea producătorilor de gaze din România (Petrom și Romgaz) şi a dat facilități către Interagro (Ioan Nicolae) și OltChim (finanțată anul trecut de VTB - banca rusească sub sancțiuni US)."

 

Andrei Caramitru despre legăturile lui Vâlcov cu Rusia

 

De asemenea, Caramitru susţine că "Fondul Suveran va include și Romgaz, plus tot restul companiilor strategice energetice. Care vor putea fi controlate, chiar vândute, in afara legislației activelor de stat. Cine va controla Fondul? Vâlcov."

Consilierul președintelui USR a făcut trimitere la momente de când Vâlcov era primar la Slatina, unde cel mai mare investitor este Alro (deținut de magnatul rus Vitali Machitski) care deține și Conef, intermediarul prin care Gazprom exportă gazele lor in România. Vâlcov l-a numit cetatean de onoare al Slatinei pe Machitski deja in 2010.

"Înțelegând asta - vă miră că Vâlcov a venit din Slatina direct prim ministru din umbră? Vă miră cele 94 de tablouri ale lui Vâlcov (Picasso, Renoir etc) care valorează probabil zeci de milioane de EUR găsite in pereți și cavouri? Că nu le-a cumpărat direct - le-a primit de la cine?" s-a întrebat retoric Andrei Caramitru.

 

Andrei Caramitru: Ar trebui acuzaţi de trădare

 

Consilierul USR a amintit şi o declaraţie mai vehe a lui Darius Vâlcov, care spunea că a existat o încercare de racolare a sa în KGB de către Cozmin Guşă, naşul său.

Andrei Caramitru a mai legat ordonanţa 114 de vizita lui Teodorovici de la Moscova.

"A primit cumva draftul ordonanței intr-un plic acolo ? Și Dorneanu a făcut la fel - vizită la ruși (deși a primit “recomandare” de la MAE să nu se ducă) exact înainte de decizia CCR despre Kovesi (care l-a transformat pe Presedinte in notar)", precirează USR-istul în aceeaşi postare, care este de părere că pentru aceste fapte, Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Dăncilă ar trebui anchetați pentru trădare.

 

Vezi mai jos postarea completă.

 

 

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel