Anchetă în cazul celor trei români întorşi din Italia și ținuți forțat în carantină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Polițiștii fac anchetă în cazul celor trei doljeni întorşi din Italia și ținuți în carantină la Craiova. Autoritățile vor să afle dacă cei 3 au mințit când au spus că nu au fost în zone de risc din Italia.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, oamenii legii încearcă să afle dacă cei trei localnici din Sadova întorşi recent din Italia au fost întrebaţi cu precizie despre locurile din Italia prin care au trecut, ce declaraţii au dat cu exactitate şi dacă au completat formulare la intrarea în ţară.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la faptul că trei persoane, din Sadova, care ar fi sosit din Italia în ultima perioadă, ar fi declarat autorităţilor că s-au aflat în alte regiuni decât cele din care ar fi venit în realitate, vă comunicăm următoarele: la nivelul IPJ Dolj au fost dispuse verificări cu privire la aspectele pe care cele trei persoane le-ar fi prezentat autorităţilor. În cazul în care se va constata că sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei fapte de natură infracţională sau contravenţională, poliţiştii vor dispune măsurile legale", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Cei trei doljeni au fost ridicați marţi noapte de la locuinţele lor şi duși cu o ambulanţă la un centru special de carantină din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, măsura a fost luată după ce medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit în privința zonelor vizitate în Italia.

Cei trei au revenit în România cu mașina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel