ANAF începe verificările pe Tik-Tok. Manelistul Guță, primul verificat după ce a făcut 200 000 de dolari în câteva ore 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

ANAF începe verificările vedetelor care primesc bani pe Tik-Tok. "Scânteia" a fost reprezentată de recordul absolut făcut de manelistul Nicolae Guță, care în patru ore a strâns donații online de aproape 200 000 de dolari. 

 

Există informații conform cărora și persoane anonime au făcut donații pentru Nicolae Guță. Tik-Tok are însă un comision consistent din aceste sume, astfel că manelistul nu va rămâne cu aceeasi sumă de bani. La câteva ore distanță, după ce suma de bani din live-ul de patru ore se răspândea rapid pe același canal, Guță a anunțat că hackerii i-ar fi furat o parte din bani. Situația a devenit astfel foarte "suspectă," iar fiscul va verifica proveniența banilor. 

ANAF-ul va verifica dacă nu cumva donațiile pe Tik-Tok au început să fie o nouă modalitate de spălare a banilor. 

Nu este vizat doar Nicolae Guță de aceste controale, ci și alții care au început să facă adevărate averi din aceste sume donate de persoane cel puțin dubioase. 

Live-urile de pe Tik-Tok, sursă de trai și averi pentru "vedete" despre care în urmă cu câteva luni nu se știa nimic

 

Popularitatea foarte mare a aplicației Tik-Tok a dus la formarea unor noi vedete în România. Aceștia nu s-au evidențiat cu nimic în show-bizz, ci au început să le devină "simpatici" celor care urmăresc ore în șir filmulețe pe Tik-Tok. Astfel s-a ajuns la câștiguri care pentru unele dintre aceste noi vedete din România ajung și la 50 000 euro pe lună. De multe ori s-a vorbit că aceștia ar primi bani din străinătate, sume care s-ar dori a fi astfel "spălate" și aduse în legalitate. 

Cum funcționează totul?

Tik-Tok permite utilizatorilor care încep să strângă abonați să înceapă să monetizeze, adică să producă bani cu ajutorul aplicației. Aceștia intră în live-uri și fac un fel de concurs, unde o rundă durează în jur de cinci minute. Fanii încep să trimită "cadouri" celor pe care-l susțin, doar că acestea sunt cumpărate cu ajutorul banilor reali. Astfel, orice cadou se transformă în bani ce vor putea fi scoși la final de lună de către utilizatorii de Tik-Tok care le primesc. Aplicația își păstrează comisionul, iar restul banilor pot fi scoși. Astfel, în cazul în care cineva se întreabă cum au reușit persoane fără un loc de muncă să strângă sute de mii de euro, vor avea și o explicație legală: din Tik-Tok. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel