Ana Blandiana: Ce se întâmplă acum în România este mai greu de suportat decât regimul lui Ion Iliescu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Scriitoarea Ana Blandiana mărturisește că și-a pierdut speranța, din cauza situației din ultimii ani, din România, care este mai greu de suportat decât ceea ce se întâmpla în timpul regimului lui Ion Iliescu. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziare.com.

”Pe de o parte, ceea ce se întâmplă acum, față de ce se întâmpla în timpul lui Iliescu este mai greu de suportat. Atunci mai exista o umbra de sens, bănuiala că explicația este ideologică. Acum este umilitor, în primul rând prin vulgaritate și prostie, prin înlocuirea interesului național cu interesul de a scăpa de închisoare al unor delicvenți.

Cred că am început să fiu cu adevărat deprimată în momentul în care mi-am dat seama că deși Piața Universității nu a fost în preistorie și tot ce s-a întâmplat la început în Piața Victoriei semănă leit cu ce a fost în Piața Universității, momentele nu se legau. Dimpotrivă, se sublinia mereu că niciodată de la revoluție nu mai fusese un asemenea protest”, a spus Blandiana.

Aceasta spuns că deși părea extraordinar că se strâng 10.000, 15.000, 20.000 de oameni în Piața Victorie, totuți este mult mai puțin decât a fost în Piața Universității (50 de zile și nopti non-stop) sau la mitingurile Alianței (niciodată sub 100.000, dar și chiar de câteva ori atâta, în evaluarile poliției) .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel