Ana Blandiana: Ce se întâmplă acum în România este mai greu de suportat decât regimul lui Ion Iliescu

Scriitoarea Ana Blandiana mărturisește că și-a pierdut speranța, din cauza situației din ultimii ani, din România, care este mai greu de suportat decât ceea ce se întâmpla în timpul regimului lui Ion Iliescu. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziare.com.

”Pe de o parte, ceea ce se întâmplă acum, față de ce se întâmpla în timpul lui Iliescu este mai greu de suportat. Atunci mai exista o umbra de sens, bănuiala că explicația este ideologică. Acum este umilitor, în primul rând prin vulgaritate și prostie, prin înlocuirea interesului național cu interesul de a scăpa de închisoare al unor delicvenți.

Cred că am început să fiu cu adevărat deprimată în momentul în care mi-am dat seama că deși Piața Universității nu a fost în preistorie și tot ce s-a întâmplat la început în Piața Victoriei semănă leit cu ce a fost în Piața Universității, momentele nu se legau. Dimpotrivă, se sublinia mereu că niciodată de la revoluție nu mai fusese un asemenea protest”, a spus Blandiana.

Aceasta spuns că deși părea extraordinar că se strâng 10.000, 15.000, 20.000 de oameni în Piața Victorie, totuți este mult mai puțin decât a fost în Piața Universității (50 de zile și nopti non-stop) sau la mitingurile Alianței (niciodată sub 100.000, dar și chiar de câteva ori atâta, în evaluarile poliției) .

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27