Amsterdamul impune reguli noi pentru turiști, în ceea ce privește drogurile și băutura. „Dacă veniți doar pentru a vă droga, nu veniți”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Amsterdam impune reguli noi pentru turiști, în ceea ce privește drogurile și băutura. „Dacă veniți doar pentru a vă droga, nu veniți” / Foto: Unsplash
Amsterdam impune reguli noi pentru turiști, în ceea ce privește drogurile și băutura. „Dacă veniți doar pentru a vă droga, nu veniți” / Foto: Unsplash

O nouă lege urmează să fie adoptată, ceea ce înseamnă că fumatul de iarbă în public nu va mai fi permis în anumite perioade pentru turiști.

Actul legislativ va intra în vigoare cel mai probabil de la jumătatea lunii mai, ca parte a unei serii de politici menite să îmbunătățească siguranța și să reducă deranjul pentru rezidenți.

 

Ce reguli noi trebuie să respecte turiștii care călătoresc în Amesterdam

 

De asemenea, vor fi introduse reguli privind vânzarea de alcool și orele de închidere a barurilor și bordelurilor. În prezent, magazinele din cartierul roșu din Amsterdam au deja interdicție de a vinde alcool între ziua de joi și cea de duminică după ora 16.00.

De acum înainte, li se va cere să scoată toate băuturile alcoolice de pe rafturi în această perioadă.

În conformitate cu noile legi, oamenilor le va fi, de asemenea, interzis să fumeze canabis în spațiile publice între orele 16.00 și 1.00, de joi până duminică.

Restaurantele și barurile vor trebui să fie închise până la ora 2 dimineața în zilele de vineri și sâmbătă, în timp ce bordelurile, care în prezent se închid la ora 6 dimineața, vor trebui acum să fie închise până la ora 3 dimineața.

Iar după ora 1 dimineața, nimeni nu va avea voie să intre în localurile care vând alcool în cartierul roșu.

 

Această măsură va oferi localnicilor mai multă "liniște noaptea târziu"

 

Într-un comunicat de presă care anunță noile măsuri, un purtător de cuvânt al orașului a declarat: "Atmosfera devine dezastruoasă, în special noaptea. Mulți oameni sunt sub influența [drogurilor și a alcoolului] și stau mult timp prin zonă. Acest lucru se întâmplă în detrimentul unui somn bun pentru rezidenți și al locuibilității și siguranței întregului cartier."

În cazul în care măsurile dure nu vor funcționa, orașul spune că va căuta să interzică și fumatul de iarbă în afara cafenelelor.

Diederik Boomsma este liderul creștin-democraților locali. El a fost un susținător de lungă durată al unor măsuri mai dure pentru a reduce consumul de droguri și alcool în oraș.

Acesta a declarat pentru Dutch News: "În sfârșit! De ani de zile propunem interzicerea fumatului de canabis în spațiile publice. În unele zile nu poți nici măcar să te plimbi prin centru fără să respiri mirosul persistent al fumului de canabis, cu zombi turiști cu ochii sticloși care se clatină. Acest lucru trebuie să înceteze.

Amsterdam trebuie să scape în sfârșit de imaginea sa de Walhalla pentru sex plătit și droguri. Mesajul [nostru] pentru turiști: "Bine ați venit! Dar dacă veniți doar pentru a trage pe nas, a înghiți sau a fuma droguri: nu veniți'".

Modificările propuse vor intra acum într-o perioadă de consultare de patru săptămâni, care va fi urmată de un vot, toate partidele susținând măsurile, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel