Amnistie fiscală pentru românii din diaspora

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Suceava: Taxele şi impozitele locale vor crește din 2023, pentru prima dată după 10 ani
Suceava: Taxele şi impozitele locale vor crește din 2023, pentru prima dată după 10 ani
Datornicii la stat vor fi iertaţi de penalităţi şi de o parte din dobânzi! Termen limită de plată a datoriei.

Datornicii la stat vor fi iertaţi de penalităţi şi de o parte din dobânzi! Pe lângă firme, vor fi scutiti şi românii, persoane fizice, spune ministrul Finanţelor. Amnistia se aplică şi românilor din diaspora care au înregistrat întârzieri la plata taxelor în România.


Veştile îi privesc pe toţi românii cu venituri din activităţi independente: notari, avocaţi, medici, farmacişti, jurnalişti sau experţi tehnici, pentru cei care au acumulat câştiguri din chirii sau dividende, dar care nu şi-au achitat taxele şi impozitele până la 30 septembrie. Românii pot cere Finanţelor să le anuleze penalităţile şi posibil, o parte din dobânda datorată, spune chiar Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Asta cu o condiţie: să-şi achite datoria principală.

În momentul de faţă, orice întârziere la plata taxelor şi impozitelor la stat e penalizată cu 0,02 la sută pe zi. La asta se adaugă o dobândă în acelaşi procent. Finanţele vor să-i determine pe români să-şi plătească măcar datoria principală şi să uite de penalităţi.


Deocamdată, Finanţele nu ştiu câte companii şi persoane fizice ar putea beneficia de amnistia fiscală. Proiectul s-a discutat  în şedinta de guvern dar o decizie finală s-ar putea lua săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel