Amestecă săpun de vase cu oțet și urmeză instrucțiunile. Un truc magic care îți va curăța instant pereții

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum să cureți pereții fără să strici culoarea. Amestecă săpun de vase cu oțet și urmeză instrucțiunile
Cum să cureți pereții fără să strici culoarea. Amestecă săpun de vase cu oțet și urmeză instrucțiunile

Amestecul conține doar ingrediente din bucătăria ta și funcționează imediat. S-ar putea să fiți surprins de cât de ușor este să curățați pereții vopsiți cu vopsele pe bază de latex și ulei.

Îți iubești pereții frumos colorați, dar copilul tău s-a gândit că ar arăta mai bine cu puțin creion pe ei? Înainte de a pune mâna pe un burete de frecat și pe detergentul tău preferat cu spray, iată ce are de spus un pictor profesionist despre curățarea în siguranță a acestor pereți colorați. Este atât de simplu, încât vei rămâne uimit!

 

Cum să cureți pereții interiori vopsiți cu latex

 

Potrivit specialiștilor curățarea pereților depinde în primul rând de tipul vopselei, mai exact dacă aceasta este pe bază de ulei sau latex. Pentru a curăța în siguranță pereții interiori vopsiți cu latex, urmați acești pași.

 

De ce veți avea nevoie:

- Detergent de vase

- Apă

- Găleată

- Oțet

- Burete

 

Cum se folosește amestecul de curățare pentru latex

 

Amestecați trei sau patru picături de detergent de vase în găleata de apă umplută pe jumătate. Sau poți încerca metoda din bătrâni și să faci curățenie cu oțet: Folosiți două sau trei linguri de oțet la 4 litri de apă. Folosirea oțetului pentru a curăța o cameră vopsită poate fi surprinzător de eficientă.

Umeziți un burete în amestec și stoarceți-l pentru a-l usca. Acest lucru este important, deoarece nu doriți să vă murdăriți pereții cu linii de apă care picură.

Ștergeți murdăria, clătiți buretele și repetați după cum este necesar. Acest lucru funcționează pentru toate tipurile de vopsea latex - plată, semi lucioasă și lucioasă.

Asigurați-vă că buretele este stors foarte bine înainte de a curăța în jurul prizelor electrice, întrerupătoarelor de lumină și conexiunilor telefonice. Înainte de a curăța capacele murdare ale prizelor, opriți curentul electric în zonele respective pentru a evita șocurile.

2. Cum să cur... (pereti-murdari.png)

 

Cum să cureți pereții interiori vopsiți pe bază de ulei

 

Deoarece vopselele pe bază de ulei sunt un pic mai rezistente, pe lângă folosirea detergentului sau a amestecului de oțet și apă, puteți folosi în siguranță un degresant ușor pentru a îndepărta grăsimea, în special pe pereții din bucătărie.

 

De ce veți avea nevoie:

- Detergent de vase

- Apă

- Găleată

- Oțet 

- Burete

- Degresant ușor

 

Cum se folosește amestecul de curățare pentru vopseaua pe bază de ulei

 

Urmați instrucțiunile de mai sus pentru pereții din latex.

Urmați instrucțiunile de pe ambalajul degresantului pentru a-l folosi în siguranță pentru a scăpa de orice grăsime sau acumulare de pe pereții din bucătărie.

Ca și în cazul pereților vopsiți cu latex, nu folosiți niciodată un burete de frecat, un tampon de teflon sau substanțe chimice dure pentru a curăța pereții vopsiți cu vopsele pe bază de ulei. 

 

Cum să cureți pereții exteriori

 

Pentru a curăța pereții exteriori vopsiți, fie că sunt vopsiți cu latex sau cu ulei, urmați acești pași.

 

De ce veți avea nevoie:

- Furtun de grădină

- Pulverizator de grădină cu pompă

- Jomax

- Înălbitor

- Apă

- Perie moale de frecat

 

Ce vei face:

Începeți prin a uda pereții. Apoi, folosind un pulverizator de grădină cu pompă, pulverizați ușor pereții cu un amestec de 1/2 cană de Jomax, 1 cană de înălbitor și apă cât să umpleți recipientul.

Lăsați amestecul să acționeze timp de 15 minute, apoi frecați cu o perie cu frecare moale. Acest lucru va îndepărta mucegaiul, mucegaiul și alte murdării.

Clătiți cu un furtun de grădină. Atunci când curățați o casă cu două etaje, este posibil ca un furtun de grădină să nu ajungă suficient de sus pentru a clăti complet pereții. În acest caz, puteți folosi un aparat de spălat cu presiune, dar numai dacă nu folosiți presiune. Pur și simplu pulverizați apa pe măsură ce iese. Folosirea presiunii ar putea deteriora vopseaua.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel