Amenzi mari pentru românii din străinătate care nu completează formularul online publicat de guvern pentru recensământ

Elena Didila |
Data publicării:

Sunt vizați de amenzi toți românii care locuiesc pe teritoriul țării, dar și cei care au plecat în străinătate în ultimul an calendaristic și nu completează formularul online anunțat de Guvernul României.

Potrivit regulilor și românii din diaspora trebuie să completeze formularul de recensământ 2022.

Participarea acestora la recensământul 2022 este obligatorie iar cei care nu oferă datele riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

 

Participă la Recensământ 2022

 

Românii care locuiesc în străinătate trebuie să completeze formularul de recensământ 2022, însă doar dacă au părăsit țara în ultimul an calendaristic.

„Persoanele care locuiesc în străinătate trebuie să se autorecenzeze doar dacă au plecat din țară de mai puțin de 12 luni, dacă sunt absente pe o perioadă mai scurtă de 12 luni. Dacă sunt plecate din țară pe o perioadă mai lungă, nu trebuie să se autorecenzeze”, a declarat Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământ 2022.

La recensământul 2022 trebuie să țineți cont de adresa de reședință și nu de cea din buletin, dacă cele două diferă. Mai exact, completați în formular adresa la care locuiți efectiv în acest moment. Aceasta trebuie completată și dacă sunteți proprietar și dacă sunteți chiriaș.

Toate proprietățile deținute trebuie să fie menționate chiar dacă nu sunt locuite. Dacă sunt ocupate, atunci vor completa formularul cei care locuiesc acolo, fie că sunt chiriași care plătesc, fie că sunt rude, potrivit evz.ro citat de VoxNews.

 

Se urmărește dezvoltarea de politici publice pentru societate 

 

Pe baza datelor oferite de către cetățeni se vor dezvolta în viitor politici publice pentru fiecare domeniu de activitate: de la crearea de noi locuri de muncă, până la alimentarea cu gaze și curent a unor comunități.

Formularul de recensământ trebuie completat atât de cetățenii români, cât și de cei străini care locuiesc în România de mai bine de un an, potriv Voxnews.

 

Cum se acordă ziua liberă

 

Persoanele care completează formularul vor primui o zi liberă plătită. Dovada care trebuie prezentată angajatorului se eliberează la minim o săptămână după completarea datelor.

„Dovada pentru acea zi liberă nu poate fi eliberată înainte de 7 zile de la completarea chestionarului pentru că sunt necesare câteva validări.

Atenție, dovada nu vine pe email, dovada poate fi obținută prin aceesarea site-ului, într-o secţiune specială. Se introduce CNP-ul și primesc dovada“, a mai spus Bogdan Drăghia.

Românii trebuie să știe că prezența la recensământul 2022 este obligatorie.â

Cei care nu oferă datele riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel