Amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

 O amenințare a vizat vineri dimineața avionul Tarom care circula pe relația Tel Aviv-București. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul.

Compania Tarom informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 3.30, în urma deciziei luate de comandantul de zbor.

La bord se aflau 88 pasageri.

Verificările efectuate de autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi falsă, transmit reprezentanții companiei. Pasagerii primesc asistență pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11.30 către București.

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. 

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. 

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, este comunicatul companiei Tarom.

Ce s-a întâmplat cu sistemul informatic al CNAB

 

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) susțin că site-ul Aeroportului Otopeni a fost oprit pentru efectuarea unor lucrări și că nu a fost vorba de un atac cibernetic.

„Nu a fost niciun atac cibernetic la aeroportul Henri Coandă. A fost o oprire programată, anunțată din timp, care a durat mult mai puțin decât se estimase (o oră în loc de patru)”, au transmis vineri dimineață reprezentanții CNAB.

Conform acestora, oprirea a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a data center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel