Amendă 3.000 de euro și închisoare pentru că a furat 41 kg de pietricele de pe o plajă din Sardinia 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un francez a fost arestat după ce a furat 41 kg de pietricele de pe o plajă din Sardinia. El a fost săltat în timp ce se îmbarca pe un feribot din Porto Torres.

Un francez s-a gândit să se întoarcă acasă din vacanță cu un suvenir, însă a ajuns după gratii. Cum nu i-a fost de ajuns un magnet sau o vedere, el a furat o cantitate uriașă de pietricele de pe o plajă protejată din Sardinia.

Bărbatul riscă o amendă de până la 3.000 de euro după ce poliția a găsit în portbagajul mașinii sale 41 de kilograme de pietricele și pietre de pe plaja imaculată Lampianu. El a fost interceptat în timp ce încerca să se îmbarce pe un feribot din Porto Torres spre portul francez Nisa.

Plajele din Sardinia, renumite în toată lumea

 

Plajele de nisip alb din Sardinia sunt renumite în întreaga lume. Luarea, deținerea sau vânzarea de nisip, pietricele, pietre sau scoici de pe coastă sau din mare se pedepsește cu o amendă de până la 3.000 de euro. Turiștii riscă chiar și închisoarea dacă sunt condamnați pentru furt cu circumstanța agravantă de a fi furat un bun de utilitate publică, scrie Euronews Travel.

În 2019, un cuplu francez a fost prins cu 14 sticle de plastic pline de nisip, cântărind 40 kg.

Care este impactul asupra mediului al furtului de nisip și pietricele de pe plaje?

Deși pare o problemă minoră, dar furtul de nisip și pietricele de pe plaje poate avea consecințe ecologice grave.

După arestarea din 2019, cercetătorul de mediu din Sardinia Pierluigi Cocco a explicat acestea pentru BBC.

"Doar o mică parte dintre turiștii care vizitează Sardinia își petrec timpul furând până la 40 kg de nisip fiecare. Dar dacă înmulțițiți jumătate din această cantitate cu 5% din cei un milion de turiști pe an, în câțiva ani acest lucru ar contribui semnificativ la reducerea plajelor", a spus el. 

În 2021, grupul de campanie "Sardegna rubata e depredata" (Sardinia jefuită) a estimat că cel puțin șase tone de nisip au fost luate de pe plajele insulei până la jumătatea lunii august.

"Majoritatea oamenilor nu au cu adevărat un motiv", a scris un militant al campaniei  pe pagina sa de Facebook.

"Poate pentru a stârni invidia prietenilor și rudelor, pentru a retrăi emoția vacanței în salonul lor sau chiar pentru a decora un acvariu".

"(Probabil că) turiștii încearcă cu disperare, dar din păcate în zadar, să ia o bucată din ea în mâinile lor, în loc să păstreze amintirile în memorie și în inimă."

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel