Ambulanţă rămasă în zăpadă, scoasă din nămeți de un grup de tineri români aflaţi la o petrecere: 'Doamne, hai că nu suntem pierduţi!'

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O un echipaj medical de pe o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, rămasă blocată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Ghergheleu, comuna Codăeşti, a fost ajutat de un grup de tineri aflaţi la o petrecere în zonă.

Salvarea, solicitată pentru a interveni în cazul unei femei de 37 de ani care se simţea rău, a rămas blocată la aproximativ un kilometru distanţă de satul Ghergheleu, iar echipajul medical a anunţat pacienta că va întârzia, moment în care aceasta a apelat la ajutorul tinerilor, pe care i-a trimis după echipajul medical.

'Viaţă de ambulanţă... Dar când o mână de tineri de ispravă sar în ajutor şi când vezi câtă dăruire şi implicare, parcă iţi vine sa zici 'Doamne, hai că nu suntem pierduţi!'. Iată că şi generaţia nouă poate, poate pentru ca a primit educaţie de la părinţi. Am cunoscut o mână de tineri frumoşi, de un bun-simţ rar întâlnit, la Gherghelu, comuna Codăeşti. Bravo băieţi! Vă mulţumim!', a scris pe pagina sa de Facebook asistenta Roxana Radu.

Ambulanţă rămasă în zăpadă, scoasă din nămeți de un grup de tineri români aflaţi la o petrecere

 

Tinerii au părăsit petrecerea şi au mers aproximativ doi kilometri prin viscol pentru a ajunge la autosanitara blocată.

În cursul serii, tinerii au mai ajutat câțiva șoferi să iasă din dopul creat pe șosea. În scurt timp, povestește asistenta Roxana Radu, din viscol au apărut șapte băieți, îmbrăcați frumos, care imediat s-au pus pe treabă. După câteva zeci de minute, au reușit să scoată ambulanța și pentru că aceasta să nu rămână captivă din nou, doi dintre ei au insistat să meargă în sat și să aducă bolnava, a cărei stare nu era una gravă. Prietenii lor au rămas cu echipajul medical pentru a se asigura că acesta nu mai are nevoie de ajutor.

„Rar întâlnim astfel de tineri, din păcate! Dar întâmplarea de la Ghergheleu ne dă speranțe, mai sunt oameni frumoși, educați, săritori și inimoși. Nu au stat o clipă pe gânduri, au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei 2 kilometri până la noi. Apoi, doi dintre ei au plecat după pacienta. Aceasta suferise un atac de panică și după ce ne-am asigurat că este bine, aceasta nu a mai mers la spital. Le mulțumim acestor băieți pentru ajutor și pentru lecția de omenie”, a povestit Roxana Radu.

'Doamne, hai că nu suntem pierduţi!'

 

Cât s-au încălzit în ambulanță, tinerii au povestit că așa sunt toți cei din Ghergheleu și că ei nu au făcut nimic deosebit.” Sunt uniți și se ajută unii pe alții. Așa au fost crescuți și nu li s-au părut nimic neobișnuit să dea o mâna de ajutor și acum. Ne-au impresionat!”,a mai spus asistenta, potrivit stiriest.ro. 

Toată noaptea, vântul a suflat cu putere și a viscolit zăpada. Pe multe porțiuni de drum s-au creat dopuri, iar utilajele au intervenit atunci când viscolul s-au mai domolit.

Reprezentanţii SAJ Vaslui au transmis că pacienta suferise un atac de panică. Aceasta a fost evaluată şi nu s-a impus transportul său la spital, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel