Ambasadorul României în Italia, mesaj adresat românilor din Diaspora: „Perioada de sacrificiu nu a trecut“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
George Gabriel Bologan
George Gabriel Bologan

Ambasadorului României în Italia, San Marino și Republica Malta, George Gabriel Bologan, a transmis, ieri, un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni 2020.

 

 

„Anul trecut, de Ziua Românilor de Pretutindeni, ne apropiam de încheierea unei perioade unice în istoria țării noastre: deținerea cu succes, în primul semestru 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, performanță care a demonstrat valoarea noastră ca popor pe continent și în lume. 

Anul acesta ne aflăm după trei luni de criză, de o dificultate unică pentru noi și pentru umanitate, fără să știm dacă sfârșitul acesteia este aproape. Nu doresc să fac un discurs antitetic sau filozofic, dar trebuie să subliniez cât de departe suntem de momentul când ne vom putea controla destinul, dacă un asemenea moment există cu adevărat. Este de datoria mea, în acest context, dragi români din Italia, San Marino și Republica Malta, să vă transmit mulțumiri pentru modul cum ați înțeles să depășiți dramatismul acestei perioade, pentru spiritul de sacrificiu și unitatea manifestată în fața unui dușman invizibil cu ochiul liber, cu efecte care au produs tragedii în multe familii.

Ați fost apreciați pentru solidaritatea cu prietenii și vecinii noștri aparținând celor trei națiuni care ne-au primit și adăpostit în mijlocul lor. Solidaritatea rămâne sentimentul esențial al omenirii în fața oricărei provocări și sper ca liderii lumii de astăzi și fiecare dintre noi să învățăm această lecție care, cu siguranță, va rămâne în manualele virtuale ale generațiilor viitoare“, a scris ambasadorul George Gabriel Bologan.

„Îmi doresc să fim purtători vrednici în lume ai numelui de român!“

 

În continuare, ambasadorul vorbeşte despre sacrificiu şi dificultăți pe care cei din Diaspora le vor avea de înfruntat. „Perioada de sacrificiu nu a trecut și, probabil, vom avea de înfruntat dificultăți sporite în toate dimensiunile vieții noastre. Uniți, însă, între noi - indiferent că ne aflăm în țară sau în diaspora - solidari cu gazdele noastre, responsabili și consecvenți în fața primejdiei de oriunde ar veni aceasta, vom putea - sunt sigur - depăși orice obstacol. 

Să nu uităm că oriunde am decis să ne stabilim, bunul renume de român depinde în primul rând de noi și de alegerile pe care le facem. La fel cum ne dorim ca mediul înconjurător să fie curat, la fel să evităm poluarea civilizației și a valorilor neamului nostru! Ca unul dintre românii din afara țării, îmi doresc să fim purtători vrednici în lume ai numelui de român! La mulți ani!“, a mai spus ambasadorul George Gabriel Bologan.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel