Ambasadorul României la Londra: „Operațiune româno-britanică împotriva traficului de persoane: 15 suspecți, 30 de femei eliberate”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, felicită instituțiile românești și britanice de aplicare a legii pentru acțiunile de combatere a criminalității, după ce joi a avut loc o operațiune comună împotriva traficului de persoane.

În urma perchezițiilor au fost arestate 15 persoane, iar 30 de tinere au fost salvate din mâinile proxeneților.

„Reiterez sprijinul nostru ferm pentru eforturile acestora în vederea asigurării unui climat de siguranță pentri cetățeni indiferent de naționalitate", scrie Mihalache pe Facebook.

Joi, polițiști români și britanici, au acționat umăr la umăr, într-un efort concertat, 18 percheziții fiind efectuate simultan în România și Marea Britanie în vederea destructurării unei rețele de trafic de persoane, 15 suspecți fiind identificați și aproximativ 30 de prezumtive victime eliberate.

„Investigațiile s-au desfășurat pe parcursul a doi ani, în cadrul unei echipe comune de investigatii, care a funcționat sub coordonarea Eurojust. Victimele erau recrutate din România sub promisiuni mincinoase, fiind exploatate ulterior pe piața prostituției din Londra și zonele adiacente.

A fost o acțiune care a arătat eficiența instrumentelor de cooperare europene și parteneriatului dintre la nivelul polițiilor din România și Regatul Unit în comabterea criminalitatății transfrontaliere.

Vreau să subliniez că demersurile instituțiilor de aplicare a legii în scopul eradicării fenomenului traficului de persoane au întreg sprijinul meu și beneficiază de totala cooperare a Biroului Atașatului de interne de la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", transmite ambasadorul României la Londra, potrivit B1.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel