Ambasada SUA în România: Cum pot obține viză, studenții interesați de programul „Summer Work Travel” 2022

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ambasada SUA în România: Cum pot obține viză, studenții interesați de programul „Summer Work Travel” 2022 Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Ambasada SUA în România: Cum pot obține viză, studenții interesați de programul „Summer Work Travel” 2022 Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Ambasada SUA din România a publicat pe pagina sa de Facebook care sunt condițiile și cum pot obține o viză nouă, studenții care au participat în ultimii patru ani la Programul „Summer Work Travel”. Aceștia pot solicita o nouă viză de tip J-1 pentru anul 2022 fără participare la interviu. Aflați aici cum puteți să vă reînnoiți viza prin curier.

Cererea de viză americană este adesea mult mai simplu de făcut dacă vă reînnoiți viza. Este important de știut că viza dumneavoastră poate fi folosită în continuare, chiar dacă se află într-un pașaport expirat. Puteți călători în Statele Unite cu vechiul pașaport care conține o viză valabilă și cu noul pașaport valabil, conform USTravelDocs.

Cu toate acestea, este posibil să vă calificați pentru o derogare de la cerința de interviu, eliminând astfel necesitatea de a vă prezenta la ambasadă. Utilizarea serviciului de scutire de interviu nu garantează eliberarea vizei. Mai mult, în unele cazuri, după examinarea unei cereri trimise prin poștă, este posibil să solicite un interviu în persoană. 

 

Cum poți aplica

 

Pasul 1. Completați formularul de cerere electronică de viză pentru ne-imigranți (DS-160) și imprimați pagina de confirmare DS-160 cu codul de bare.

 

Pasul 2. Conectați-vă la sistemul online pentru solicitanți și creați-vă/actualizați-vă profilul pentru a plăti taxa pentru cererea de viză (MRV). După ce v-ați conectat, alegeți "New Application/Schedule Appointment" (Cerere nouă/ programarea unei întâlniri), selectați "Nonimmigrant Visa" (Viza pentru ne-imigranți) și apoi "Continue" (Continuați). Veți selecta categoria de viză; veți furniza informații despre pașaport, ID-ul cererii DS-160, informații de contact și adresa pentru livrarea pașaportului.

 

Pasul 3. Pe măsură ce parcurgeți procesul, veți răspunde la întrebările care vor evalua eligibilitatea pentru scutirea de interviu. După ce răspundeți la întrebări, vi se va cere să introduceți o adresă la care doriți să vi se livreze pașaportul și viza și vi se va cere să plătiți taxa de viză.

Dacă vă calificați pentru scutirea de interviu, veți primi instrucțiuni detaliate privind modul în care trebuie să vă livrați documentele. Veți avea nevoie de trei informații pentru a vă înregistra online:

- Numărul pașaportului dumneavoastră

- Numărul chitanței de pe chitanța de plată. 

- Numărul de zece (10) cifre al codului de bare din pagina de confirmare DS-160.

 

Pasul 4. În continuare aveți nevoie de pagina de confirmare DS-160, pașapoartele actuale și anterioare, o fotografie recentă și pagina de confirmare a renunțării la interviu, precum și chitanța bancară/dovada plății, contractul de muncă/carta de angajare pentru membrii echipajului (C1/D).

În funcție de categoria de viză, este posibil să aveți nevoie de documente suplimentare: fotocopie a vizei americane a părinților și fotocopie a certificatului de naștere pentru toți minorii cu vârsta sub 14 ani, contract de muncă/ scrisoare de angajare pentru membrii echipajului sau tehnicieni la bordul navelor (C1/D și B1), formular I-20 valabil pentru studenți (F1 sau M1), DS-2019 pentru vizitatorii în schimb de experiență (J1) etc.

 

Pasul 5. Solicitanții de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să trimită cererea și documentele justificative la ambasadă prin FedEx. Există două opțiuni de trimitere a documentelor: gratuită și cu plată.


Pasul 6. La finalul procesului de acordare a vizelor, FedEx vă va returna documentele și pașaportul la adresa de livrare a documentelor aleasă. Dacă este eliberat, pașaportul va conține viza.

 

Pentru toate detaliile verificați site-ul oficial AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel