Ambasada României, MESAJ despre noile MĂSURI la sosirea din Italia în România. Cine trebuie să intre în CARANTINĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasada României în Italia a transmis un mesaj cu noile reguli adoptate de autorităţi privind sosirea din Italia în România.

“Actualizare #Covid19 - 02.11.2020

MĂSURI ÎN VIGOARE LA SOSIREA DIN ITALIA ÎN ROMÂNIA

Conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 3 noiembrie 2020, Italia, Malta și San Marino sunt incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Decizia este disponibilă aici.

Prin urmare, pentru persoanele care sosesc din #Italia, #Malta sau #SanMarino în #România  se aplică următoarele reguli:

- Persoanele care stau cel mult 3 zile (72h) nu vor sta în carantină dacă prezintă un test negativ pentru Sars-CoV-2, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în România.

- Persoanele care stau pentru o perioadă mai lungă în România, intră în carantină (la domiciliu/adresa declarată) pentru o perioadă de 14 zile, dar au posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Sars-CoV-2 în a 8-a zi, cu rezultat negativ și nu prezintă simptomele specifice #Covid19.

Zborurile comerciale directe dintre România  și Italia NU se suspendă.

Lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență este disponibilă aici 

- Excepțiile de la măsura carantinei sunt prevăzute în Hotărârea nr. 48 din 08.10.2020 a CNSU, disponibilă la această adresă.

Pentru informații oficiale actualizate, vă invităm să urmăriți în continuare pagina noastră de Facebook și site-ul http://roma.mae.ro”, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel