Ambasada României în Italia, mesaj pentru români: "Este obligatorie, pe întreg teritoriul italian"

Nicoleta Baciu / 25 oct 2020, 19:20 Salveaza PDF Comentarii
multime_masti_protectie
multime_masti_protectie

Autoritățile italiene au adoptat măsuri restrictive suplimentare pentru a limita infectarea cu virusul Sars-Cov-2, care se vor aplica începând cu data de 26 octombrie și până pe 24 noiembrie 2020, transmite Ambasada României în Italia.

 

Principalele noutăți introduse sunt: Se recomandă cu fermitate tuturor persoanelor fizice să evite deplasările, cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția celor legate de muncă, studii, motive legate de sănătate, situații de necesitate sau pentru a avea acces la serviciile care nu au fost suspendate. Sunt suspendate activitățile în sălile de fitness, piscine, centre termale. Nu sunt permise competițiile și concursurile sportive amatoriale. Sunt suspendate spectacolele cu publicul în sălile de teatru, de concert și de cinematograf, inclusiv cele în aer liber.

 

Activitatea de învățământ liceal se desfășoară de cel puțin 75% în online

 

Activitățile în baruri, pub-uri, restaurante, cofetării sunt permise între orele 05.00-18.00; consumul la masă este permis pentru maxim 4 persoane, cu excepția cazului în care locuiesc toți împreună; după ora 18.00 este interzis consumul de alimente și băuturi în spații publice și deschise publicului. Activitatea de învățământ liceal se desfășoară în proporție de cel puțin 75% în modalitate online. Se recomandă cu fermitate evitarea primirii în locuințele private a altor persoane, cu excepția situațiilor de necesitate, urgență sau pentru motive legate de muncă. Sunt interzise petrecerile în spații închise și în aer liber, inclusiv cele legate de celebrarea ceremoniilor civile sau religioase.

 

Adunările între persoane, atât în spații închise cât și în aer liber, interzise

 

Următoarele măsuri rămân în continuare în vigoare: Este obligatorie, pe întreg teritoriul italian, purtarea măștii în aer liber, în prezența altor persoane. Purtarea măștii este, de asemenea, obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private. Se recomandă utilizarea măștilor și în locuințele private, în cazul în care sunt prezente persoane care nu conviețuiesc. De la obligativitatea purtării măștii de protecție sunt exceptate următoarele categorii: persoanele care desfășoară activități sportive, copiii cu vârsta până la 6 ani, persoanele cu patologii și dizabilități incompatibile cu folosirea măștii, precum și cei care prin interacțiunea cu persoanele menționate anterior se regăsesc în aceeași situație de incompatibilitate. Este obligatorie păstrarea distanței de siguranță de cel puțin un metru între persoane. Sunt interzise adunările între persoane, atât în spații închise cât și în aer liber.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy