Ambasada României în Italia, anunț important pentru conaționali: Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ambasada României în Italia, anunț important pentru conaționali  Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor
Ambasada României în Italia, anunț important pentru conaționali Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor

Ambasada României în Italia anunță conaționali că va organiza Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor la Roma. 

"Venim în sprijinul comunității de români din zona de competență și facilităm accesul cetățenilor la pașapoartele pe care le-au solicitat deja la consulat!", au transmis reprezentanții Ambasadei României în Italia.

Astfel, sâmbătă, 14 mai 2022, în intervalul orar 10.00-12.00, oficiul consular de la Roma organizează "Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor".

Acțiunea are un caracter excepțional, nu presupune programare prealabilă și vizează doar eliberarea pașapoartelor disponibile la consulat.

"Pentru a verifica dacă pașaportul dumneavoastră a fost livrat de către autoritățile române competente la oficiul consular Roma, este necesar să accesați pagina de internet a misiunii diplomatice la următorul link: https://roma.mae.ro/cauta-pasaport", mai spun reprezentanții Ambasadei României în Italia.

 

Cursuri de limba română, organizate în școlile din Italia. Ce pași trebuie să urmeze părinții

 

Ambasada României la Roma anunță că Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar 2022-2023 pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene, inclusiv din Italia.

Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar 2022-2023 pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene   - Ajută-ți copilul să urmeze cursuri de limba română în școala pe care o frecventează în Italia!

Ambasada României în Italia a informat oficiile școlare regionale (Ufficio Scolastico Regionale-USR) cu privire la acest program, solicitând comunicarea interesului pentru organizarea unor grupe pentru cursul LCCR până la 12 mai 2022.

"Oficiile școlare regionale manifestă interesul pentru organizarea cursurilor de limbă română doar la cererea părinților copiilor români, așadar, pentru ca cei mici să beneficieze de acest curs, trebuie să solicitați grădiniței, școlii sau liceului în care învață copilul dumneavoastră formarea unor astfel de grupe", transmite  Ambasada României la Roma.

Grupele LCCR se pot organiza începând de la grădiniță (minim 7 preșcolari) și până la liceu (minim 15 elevi). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel