Ambasada României în Italia, anunț despre CARANTINAREA românilor. Cum se procedează de azi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Italia a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Totodată, România este inclusă de autorități în Lista C. Ce se întâmplă cu persoanele care călătoresc între cele două state, începând din 04 ianuarie. 

"Potrivit Hotărârii nr. 1 din 3/01/2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 4/01/2021, #Italia și #SanMarino sunt incluse pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Prin urmare, pentru persoanele care sosesc în România din Italia sau San Marino se aplică următoarele reguli:

- Persoanele care stau cel mult 3 zile (72 de ore) nu vor sta în carantină dacă prezintă un test negativ pentru Sars-CoV-2, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în România.

- Persoanele care stau pentru o perioadă mai lungă în România, intră în carantină (la domiciliu/adresa declarată) pentru o perioadă de 14 zile, dar au posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Sars-CoV-2 în a 8-a zi, cu rezultat negativ și nu prezintă simptomele specifice Covid-19.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat se actualizează periodic și se publică pe site-ul www.cnscbt.ro.

https://www.mai.gov.ro/utile/

Vă reamintim, de asemenea, măsurile în vigoare în perioada 4 decembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, la sosirea în Italia a persoanelor care s-au aflat sau au tranzitat România, în cele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian:

- România a fost inclusă în Lista C. Astfel, toate persoanele care sosesc din România în Italia trebuie să prezinte un test molecular sau antigenic de Covid-19 realizat în ultimele 48 de ore anterioare sosirii pe teritoriul italian, cu rezultat negativ.

În perioada 21 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021, se aplică măsura auto-izolării pentru toate persoanele care sosesc în Italia din state aflate în Lista C.

Sunt prevăzute excepții pentru călătorii motivate de muncă, urgență absolută, sănătate sau studii", este mesajul postat de Ambasada României în Italia pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel