Ambasada României în Franţa, după creşterea numărului de infecţii: "Franţa se colorează în diferite nuanţe de ROŞU. Marsilia e în roşu stacojiu!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Luca Niculescu
Facebook Luca Niculescu

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, le-a transmis românilor un mesaj după ce Guvernul francez a anunţat miercuri noi măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în "stare de alertă sporită" în 11 metropole, printre care Parisul.

"Ambasadorul Luca Niculescu:

Franța se colorează în diferite nuanțe de roșu. Este măsura luata de autoritățile franceze pentru a arăta amploarea epidemiei în regiuni. În funcție de nuanță se aplica și restricțiile. Marsilia e în roșu stacojiu, ceea ce înseamnă o circulație mare a virusului și restricții în consecință: de luni se închid din nou restaurantele și barurile și sunt interzise cele mai multe dintre activitățile cu public.

Parisul și multe alte orașe franceze sunt în roșu aprins: de luni, restaurantele și barurile nu vor mai putea fi deschise decât până la 22.00, sunt interzise reuniunile la care participa la mai mult de 10 persoane etc.

Măsurile vor fi reanalizate la fiecare doua săptămâni.

În acest context, în perspectiva alegerilor legislative din 5 și 6 decembrie, votul prin corespondență este modalitatea cea mai sigură, pentru ca nu putem anticipa in ce masură va fi permisă organizarea sectiilor de vot in toate zonele. Totul depinde de evolutia epidemiei in fiecare regiune, in fiecare oras.

Cunoscuta pianista Axia Marinescu locuieste în Franța și s-a înscris la votul prin corespondență. O puteți face si dumneavoastra, până pe 22 octombrie, aici https://www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta", se arată pe pagina Ambasadei României în Franţa.

Decizia Guvernului francez vine după ce miercuri au fost raportate 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel