ALERTĂ în Franța! Sute de mii de case fără curent, după căderile masive de zăpadă

Căderile masive de zăpadă şi ploaie care au lovit Franța au provocat întreruperea cu energie electrică în aproape 200.000 de locuințe. Stratul de zăpadă: 40 de cm.

Marţi dimineaţa, 195.000 de locuinţe nu aveau curent în Franţa (fără a lua în calcul Corsica) după căderile masive de zăpadă şi ploaie care au afectat numeroase departamente ale ţării, a anunţat societatea Enedis, care gestionează reţeaua de distribuţie a electricităţii.

Principalele regiuni afectate sunt "Auvergne Rhŕone Alpes, Centre Val de Loire şi Centre Limousin", a precizat Enedis într-o scurtă informare asupra situaţiei de la ora 08:30.

"Echipele noastre s-au mobilizat pe teren pentru a restabili furnizarea curentului în cât mai scurt timp posibil", a informat Enedis. "Situaţia este în evoluţie, însă unele zone sunt foarte greu accesibile" de către echipele Enedis, a declarat AFP, un purtător de cuvânt al companiei, care va mai publica o informare la sfârşitul zilei de marţi.

Aceste date nu iau în calcul şi Corsica, a cărei reţea de electricitate este administrată de o altă filială a EDF. Pe această insulă, 21.000 de locuinţe erai lipsite de curent electric în cursul zilei de marţi, după ce a fost măturată de taifunul Adrian.

Aproximativ 900 de camoiane au rămas înzăpezite, iar sute de şoferi şi-au abandonat maşinile pentru a căuta un loc cald şi sigur unde să-şi petreacă noaptea. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri și 40 de centimetrii.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy