Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, despre vaccinul AstraZeneca: În opinia mea este un vaccin bun și sigur

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, afirmă că vaccinul AstraZeneca este un vaccin „bun și sigur” dar că atunci când apar suspiciuni în legătură cu un lot, acesta trebuie suspendat până se clarifică situația.

„Proporția de persoane care a suferit probleme de sănătate nu este mai mare față de populația care nu a fost vaccinată. Când apare o suspiciune lotul este oprit de la vaccinare. Opinia mea este că e un vaccin bun si sigur, dar nu putem să luăm lucrurile ca atare decât când o autoritate competentă își spune opinia”, susține Rafila.

Acesta a precizat că s-a uitat peste cifre, iar vaccinul pare a fi „sigur”. „Uitându-mă pe cifre văd că este un vaccin sigur, dar situații speciale din anumite țări trebuie luate în considerare. Un lot la care apare o suspiciune este suspendat de la adminstrare până când se clarifică”, mai susține acesta. 

România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, însă a suspendat imunizarea cu lotul de vaccin ABV2856, pentru care Italia a semnalat probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel