Alertă sanitară: Spanac toxic. Provoacă halucinații și delir. „Oamenii sunt destul de bolnavi, văd lucruri care nu sunt acolo“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa: Pexels.com
Sursa: Pexels.com

Un lot de spanac toxic provoacă halucinații și delir în Australia. Consumatorii care au cumpărat din acest lot, care are data de expirare 16 decembrie, sunt rugați să nu consume produsul.

Produsul ar trebui aruncat la gunoi, spun autoritățile.

Spanacul toxic a declanșat o alertă urgentă de sănătate în Australia, după ce persoanele care l-au consumat au suferit stări grave de rău și halucinații.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat spanacul pentru copii Riviera Farms de la Costco.

Autoritățile sanitare spun că simptomele lor au inclus, de asemenea, delir, ritm cardiac accelerat și vedere încețoșată.

Riviera Farms spune că este de părere că spanacul a fost contaminat de o buruiană, dar nu au fost afectate alte produse.

Ministerul Sănătății din New South Wales a avertizat că orice pachet de spanac al mărcii cu data de expirare 16 decembrie nu este sigur de consumat și trebuie aruncat.

Alertă sanitară: Spanac toxic. Provoacă halucinații și delir. „Oamenii sunt destul de bolnavi, văd lucruri care nu sunt acolo“

 

De asemenea, a îndemnat orice persoană care a prezentat simptome neobișnuite după ce a consumat spanacul să se adreseze imediat la spital.

"Nimeni nu a murit, așa că suntem foarte mulțumiți de acest lucru și sperăm să rămână așa, dar acești oameni sunt destul de bolnavi... până la halucinații accentuate, în care văd lucruri care nu sunt acolo", a declarat pentru Sydney Morning Herald doctorul Darren Roberts, de la Centrul de informare despre otrăvuri al statului.

Un purtător de cuvânt al Riviera Farms a declarat că au luat măsuri imediate, cerând magazinelor să le retragă de pe rafturi.

"Nu există nicio sugestie și, din câte știm noi, nicio posibilitate ca alte produse să fi fost afectate de această buruiană", au spus aceștia.

Toți cei afectați până acum sunt din Sydney, a declarat NSW Health, dar a alertat autoritățile din alte state în timp ce investighează, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel