Alertă meteo. Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane din 14 județe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, o nouă informare de ninsori și intensificări ale vântului, valabile până luni, 28 decembrie. De asemenea, în zonele montane din 14 județe se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol.

În intervalul 26 decembrie, ora 10:00 - 28 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomină ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe crește, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seară de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. 

Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50...55 km/h.  În zona montană pe spații restrânse este posibil să se formeze polei sau ghetus.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel