UPDATE. Alertă într-un oraș din România: Doi lei au scăpat de la Zoo

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Alertă într-un oraș din România: Doi lei au scăpat de la Zoo
Alertă într-un oraș din România: Doi lei au scăpat de la Zoo

Este alertă maximă în Suceava, unde doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Autoritățile au emis joi dimineața un mesaj Ro-Alert și îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona.

UPDATE 11:15

Cei doi lei scăpați din cușcă de la Zoo Rădăuți, o femelă și un mascul - au fost introduși înapoi în cușcă, după ce au fost anesteziați. Misiunea a fost încheiată cu ajutorul jandarmilor suceveni. Costinel Dascălu, căpitan în cadrul Jandarmeriei Suceava, a declarat că cei doi lei au fost introduși în cușcă la ora 10.05.

„La ora 10.05 cele două animale au fost introduse în cușcă. Pericolul a fost înlăturat și misiunea s-a încheiat la Zoo Rădăuți. La ora 9.30 a fost tranchilizată leoaica, la 9.35 a fost tranchilizat masculul. S-a așteptat pentru a-și face efectul anestezicul, după care, cele două animale au fost introduse în cușcă”, a spus Dascălu. Potrivit acestuia, nu a existat o stare de pericol, întrucât la momentul respectiv nu erau vizitatori în Grădina Zoologică.

Apelul privind situația de alertă de la Zoo Rădăuți a fost dat la 8.35, iar la ora 8.59 perimetrul a fost asigurat, toate căile de comunicații fiind blocate, potrivit sursei citate. Leoaica Georgiana și leul Simba împărțeau aceeași cușcă și au scăpat joi dimineața, când erau hrăniți.

-------------------------------------------------

Mesajul Ro-Alert indică o alertă extremă.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrațți distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

 

Leu în libertate în Târgovişte

 

În urmă cu o lună, un cetăţean a sunat la 112, joi, şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte în apropierea unei benzinării. În data de 12 mai, primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10:52 şi avertiza cu privire la prezenţa leului în cartierul Priseaca, iar al doilea mesaj a fost dat la 11:34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux, în apropiere de prima locaţie.

Grădina Zoo Târgovişte a anunţat că leii pe care îi are sunt în cuşti.

„Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în mesajul RO-ALERT emis de ISU Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel