Alertă în Italia: Opt badante venite din România cu același autocar, infectate cu noul coronavirus. Testare ÎN MASĂ

Guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a decretat „testare obligatorie” pentru toate badantele care vin din țări extra-UE. El a dat exemplul „focarului badantelor”, după ce opt badante care au venit din România cu același autocar au fost descoperite infectate.

Mai mult, o familie întreagă a fost infectată cu noul coronavirus chiar de femeia pe care o angajase ca să aibă grijă de mama lor în vârstă.  Femeia, care tocmai sosise din Moldova, a adus virusul de acasă. Ideea a venit după cazul acestei îngrijitoare, din care a apărut un focar cu 10 pozitivi în zona Padova. Mai exact, vârstnic asistată de îngrijitor, fiica ei, un cuplu de moldoveni și o doamnă care călătoreau în același autobuz, precum și o familie din Moldova conectată la ultimele cazuri, toate sunt pozitive.

Italia. Badantă recent angajată de o familie, infectată cu Covid19. Anchetă de proporţie. Zeci de persoane, testate

“În prezent, există 22 de focare în Veneto. Având în vedere tendința săptămânală începând cu 25 mai, numărăm 135 de focare, apoi au scăzut la 75, 56, 35 și acum 22. Deci, nu este adevărat, prin urmare, că focarele au crescut. În prezent, 22,13 sunt în familii și 9 în structuri pentru persoanele în vârstă. Cele două focare care se îngrijorează cel mai mult sunt cel din Feltre și cel definit ca  al „îngrijitoarelor”, deoarece s-a dezvoltat la opt îngrijitoare care au călătorit împreună într-un autocar din România în Italia “, a declarat Zaia, citat de La Repubblica. 

Citește și: Italia. O regiune va testa toate badantele care reiau activitatea: „Ne liniștește cumva”

„Testul va fi obligatoriu, gratuit și imediat. Este pentru a proteja sănătatea lor și pe a familiilor în care își desfășoară activitatea”, a mai adăugat Zaia subliniind faptul că „situația este una care ne liniștește cumva”, a mai spus Zaia, 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy