Alertă în Germania: Bombă uriașă, detonată lângă un loc de joacă pentru copii. Zeci de mii de oameni, evacuați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bombă detonată la Frankfurt, lângă un loc de joacă
Bombă detonată la Frankfurt, lângă un loc de joacă

Bomba de 500 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial din capătul de nord al orașului Frankfurt a fost detonată în mod controlat la scurt timp după miezul nopții. Zeci de mii de oameni au fost evacuați.

Miercuri, în decurs de o jumătate de zi, orașul Frankfurt, Consiliul Regional Darmstadt împreună cu serviciul de eliminare a munițiilor explozive, poliția și pompierii au trebuit să organizeze și să pună în aplicare una dintre cele mai mari evacuări din ultima vreme. 25.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele.

La prânz, muncitorii din construcții au dat peste o bombă din Al Doilea Război Mondial pe Schwarzburgstraße, în Nordend. Dezamorsarea ar fi fost prea periculoasă - așa că dispozitivul exploziv de 500 de kilograme a fost detonat la scurt timp după miezul nopții, lăsând o gaură adâncă de trei metri cu un diametru de zece metri. Patru kilograme și jumătate de explozibil fuseseră atașate în prealabil la bombă pentru detonarea controlată.Alertă în Germania: Bombă uriașă, detonată lângă un loc de joacă pentru copii.

Alertă în Germania: Bombă uriașă, detonată lângă un loc de joacă pentru copii

 

În jurul orei 23.00, poliția a anunțat că doar câteva din cele 200 de transporturi necesare de culcat și așezat mai erau efectuate, 99% din zonă a fost evacuată. După miezul nopții, explozia s-a declanșat foarte repede, potrivit hessenschau.de.

Se pare că explozia nu a provocat pagube semnificative. Acest lucru a fost necesar și pentru că timpul presează, după cum a explicat la fața locului un purtător de cuvânt al pompierilor. Detonatorul a fost în mod evident deteriorat, astfel încât exista un pericol acut de explozie. "De data aceasta este diferit de alte bombe", a spus el. Îndepărtarea detonatorului ar fi detonat probabil bomba de 500 de kilograme. De asemenea, ar trebui să se aștepte pagube în imediata vecinătate, a precizat el.

Dieter Schwetzler, de la Serviciul de eliminare a munițiilor explozive, a explicat înainte de explozie că particularitatea acestei bombe este că are un detonator de lungă durată: "O bombă care are o astfel de aprindere poate exploda în orice moment - doar prin fluctuații de temperatură. Problema cea mai mare este că capul detonatorului a fost forfecat."

La o jumătate de oră după explozie, toate restricțiile au fost ridicate, iar cei aproximativ 25.000 de locuitori s-au putut întoarce la casele lor. Anterior, ofițeri de poliție, ingineri de structură și forțe de intervenție ale pompierilor au examinat zona înconjurătoare pentru a vedea dacă există pagube după explozie. Potrivit serviciului de eliminare a munițiilor explozive, niciun geam nu a fost spart în timpul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel