Alertă în Europa. Incendiile au mistuit zone întregi din Spania, Italia și Grecia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În Europa ultimul weekend de vară a fost unul de foc. Incendiile de vegetaţie țin în alertă autoritățile din Spania, Italia ori Grecia.

În doar câteva ore flăcări uriașe au pârjolit dealuri întregi de lângă Palermo. O luptă inegală duc şi pompierii spanioli. În regiunea Andaluzia peste trei mii de oameni au primit ordin de evacuare.

Scene teribile au fost surprinse de o turistă aflată în vacantă într-un complex de lux din Costa del Sol. Focul s-a extins rapid, iar angajaţii, luați prin surprindere, au luptat cu flăcările cu ce au avut la îndemână.

Imediat ce oamenii reuşeau să stingă un focar, apărea altul.

 

„Doamne, Dumnezeule!”

 

Înfricoşaţi, turiştii s-au refugiat pe plajă.

„Doamne, Dumnezeule! Ce s-a întâmplat aici!”, strigă turiștii

Nimeni nu a fost rănit. În schimb, o suprafață de 40 de hectare a fost mistuită de vâlvătăi.

 

Cea mai gravă situaţie este în provincia Huelva

 

Şi în alte regiuni din sudul Spaniei, pompierii luptă cu incendiile de vegetaţie. Cea mai gravă situaţie este în provincia Huelva.

„Este o situaţie critică pentru toţi care locuiesc aici. Toată averea lor este în pericol, toţi pinii sunt de asemenea în pericol”, spune un localnic.

Incendiile au înghiţit până acum o suprafață totală de zece mii de hectare în Andaluzia. În ajutorul pompierilor a fost chemată şi armata. Deşi în timpul nopţii intensitatea vântului a mai scăzut, operaţiunea este dificilă din cauza terenului accidentat.

 

În Italia pompierii au intervenit cu greu din cauza caniculei

 

Este dezastru şi în sudul Italiei. În Sicilia, flăcările au făcut scrum vegetaţia de pe mai multe dealuri într-o singură noapte. Au ars cel puțin 400 de hectare, iar pompierii au intervenit cu greu din cauza caniculei şi a vântului puternic.

Incendiul izbucnit lângă Palermo a impus evacuarea a peste 1.600 de localnici. Echipajele de pompieri acţionează atât de la sol, cât şi din aer, cu trei avioane utilitare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel