ALERTĂ! Fenomen de tipul BALENA ALBASTRĂ se răspândește în România. MOMO îi îndeamnă pe COPII să se SINUCIDĂ (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Este vorba de amploarea foarte mare pe care a luat-o și la noi în țară un joc în genul celebrului “Balena albastră”, care se bazează, de această dată, pe o serie de provocări trimise pe WhatsApp, ce culminează cu îndemnul la sinucidere adresat copilului. 

„Jocul MOMO", căci despre el este vorba, ar fi apărut în Japonia și se bazează pe provocările trimise celor mici de păpușa MOMO, un personaj imaginar scos parcă din filmele de groază, care te îndeamnă să-ți faci rău singur, iar la sfârșit, pentru a câștiga jocul, să te sinucizi.

Isteria MOMO a provocat deja un val de sinucideri în Columbia și, se pare, circulă extrem de agresiv printre tinerii din întreaga lume.

Potrivit mărturiei Mirei Loghin, din cauza asemănării de nume cu Centrul "Lumea lui Momo" din București, cei de aici au primit în ultimele cinci luni, ATENȚIE! – peste 10.000 de apeluri si mesaje de la copii, probabil cu varste între 6 și 12 ani din toate colțurile țării, copii dornici să vorbească cu maleficul MOMO. Și mai grav, la încercările echipei de aici de a suna înapoi și de a vorbi cu părinții acestor copii, nu au reusit sa ia legatura cu ei. Echipa de la Centrul educațional nu a reușit, practic, NICIODATĂ să contacteze vreun părinte a unuia din miile de copii care au sunat căutându-l pe MOMO, pentru că la telefoane raspund doar copiii, după cum a declarat Mira Loghin pentru site-ul B1.ro.

Mai mult, aceasta a mai spus că, după ce a tras un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen, s-a lovit de negarea părtinților pe mai multe grupuri de Facebook unde a fost distribuit mesajul său. Mulți dintre aceștia au considerat semnalul de alarmă o invenție, sau un mesaj pentru interzicerea tehnologiei copiilor, neînțelegând că, de fapt, totul se rezumă la grija față de felul în care își petrec copiii timpul și la ce se expun atunci cand accesează tehnologia și internetul.

Fenomenul MOMO pare acum unul extrem de răspândit în România și total scăpat de vreun control atât din partea autorităților, cât și a părinților. Dacă numai la o instituție care întâmplător are în numele său denumirea MOMO au sunat peste 10.000 de copii, este de așteptat ca numărul celor care joacă sau sunt interesați de maleficul MOMO să fie mult mai mare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel