Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit imediat

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

A fost alertă în această după-amiază, la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după ce a fost simțit miros de fum într-o încăpere.

Echipajele ISU Cluj au fost solicitate pentru a efectua verificări la Spitalul de Copii din Cluj-napoca, după ce a fost simțit miros de fum într-o încăpere.

„Echipajele noastre au fost solicitate pentru a efectua verificări cu privire la faptul că s-a simțit miros de fum într-o încăpere. În aceste momente se fac verificări la fața locului, însă nu au identificate degajări de fum. Încăperea indicată nu era folosită", au transmis reprezentanții ISU Cluj, potrivit zcj.ro

Alarma a fost dată în această după-amiază, în jurul orei 17, după ce intr-un salon se simtea miros puternic de fum. La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de stingere pentru a verifica sursa mirosului, avand în vedere că nu se observau degajari de fum.

 

În încăpere nu se aflau pacienți

 

Ulterior, pompierii au precizat că nu au fost identificate degajări sau surse de fum pe timpul verificărilor realizate la spital.

"Este vorba doar despre o solicitare cu privire la faptul că s-a simțit miros de fum. Echipajele noastre sunt la fața locului, însă în încăperea unde a fost indicat că a fost simțit miros de fum, nu sunt pacienți sau alte persoane (era nefolosită), și nu au fost identificate degajări de fum de către pompierii ajunși la fața locului. Se verifică acum posibile surse care ar putut fi putut să genereze mirosul de fum, pentru a evita orice situație care ar putea să apară ulterior acelui miros de fum", au transmis reprezentanții ISU Cluj, potrivit dejeanul.ro.

 

Incendiul de la spitalul din Ploieşti: Cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

 

În urmă cu o zi, un incendiu a avut loc la spitalul din Ploiești. Astfel, ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineaţă, 11 noiembrie, într-un salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Astfel, cercetările vizează mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

În urma incendiului de ieri dimineață, doi pacienți au murit. "La faţa locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secţiei COVID a spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la faţa locului au constatat decesul a doi pacienţi, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani. Totodată, o infirmieră din cadrul unităţii medicale a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp, fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime", se arată într-un comunicat postat pe pagina Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, scrie Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel