Alertă cu bombă pe aeroportul Otopeni

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion Boeing 737-700 al KLM care se pregătea să decoleze sâmbătă seară de la București spre Amsterdam s-a reîntors de pe pista pe platforma aeroportului în urma unei alerte cu bombă.

Zborul în cauză are indicativul KL1376. Pasagerii de pe aeronavă au fost debarcați, iar la această oră echipe SRI și Antitero verifică bagajele din compartimentul cargo al aeronavei.

Cursa KLM nu a putut decola, sâmbătă seară, spre Amsterdam, în urma unei alerte de securitate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Pasagerii au fost debarcați. Primele informații arată că este vorba despre o amenințare cu bombă.

UPDATE. Amenințarea cu bombă de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost falsă. Nu a fost găsit, după verificări, nimic suspect, anunță SRI. Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, a confirmat „o alertă de securitate” pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la o cursă KLM spre Amsterdam. „Pasagerii au fost debarcați și așteaptă reluarea călătoriei în salonul oficial al aeroportului”, a informat sursa citată. În avion erau 87 pasageri.

Ulterior, reprezentanții SRI au informat că a fost o amenințare cu bombă prin 112 potrivit căreia există un dispozitiv exploziv la bordul unei aeronave. Echipa antitero a executat procedurile specifice, au fost debarcați pasagerii, debarcate bagajele și rescanate. Procedura s-a încheiat, iar amenințarea s-a dovedit a fi falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel