Alertă cu bombă la bordul unui avion Tarom: „Oamenii erau speriați! Ne-au spus să ne pregătim pentru impact”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Alertă teroristă la bordul unui avion Tarom cu 88 de pasageri, care venea din Israel la Bucureşti. Aeronava a aterizat de urgenţă în Turcia după ce autorităţile române au primit un mail care anunţa o bombă la bord. Călătorii au stat mai bine de zece ore în aeroportul din Istanbul până când au fost îmbarcaţi din nou. Oamenii se plâng că nu au primit nicio explicaţie din partea companiei aeriene şi nici nu au fost duşi la hotel. 

Aeronava Tarom era programată să decoleze din Tel Aviv la ora 23.55 de minute. Avionul pleacă însă cu o întârziere de 50 de minute. După o jumătate de oră, pe mail-ul Companiei Naționale Aeroporturi București soseşte o ameninţare cu bombă, potrivit Observator. Se dă imediat alarma, este anunţată compania aeriană şi se constituie o celulă de criză. Comandantul de zbor decide să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Istanbul. La sol, avionul este înconjurat de ofiţeri de la trupele speciale, maşini de poliţie şi ambulanţe.

Anchetatorii încep verificările. Din fericire, alarma se dovedeşte falsă. Pasagerii rămân pe aeroportul din Istanbul aproape 10 ore până când se îmbarcă din nou şi ajung într-un final pe aeroportul din Bucureşti.

 

Clipe de coşmar la bordul avionului

 

După o noapte de aşteptare, echipajul este aplaudat la plecarea din Turcia. Pasagerii au povestit momentele de coşmar şi incertitudine pe care le-au trăit. 

„Cum m-am simţit? Îngrozitor! Am fost foarte speriat”. 

„Toată lumea şi-a pus vestele de salvare. Oamenii erau îngrijoraţi. Ne-au spus să ne pregătim pentru impact. Avioanele şi toate bagajele noastre au fost verificate”. 

„Căpitanul şi echipajul ne-au spus că este o urgenţă, că trebuie să respecte procedura”. 

„Echipajul nu ne-a ajutat, nu ne-au dat informaţii. Doar ţipau la mine când le ceream informaţii. Nu e ok. Trebuie să ajute oamenii”. 

Compania Tarom spune într-un comunicat că a acordat asistenţă la sol celor 88 de călători. În zborurile cu potenţial pericol, precum cele dinspre Israel, de exemplu, sunt infiltraţi, printre pasageri, luptători antitero ai SRI. Supranumiţi şoimii aerului, sunt antrenaţi să detecteze comportamente suspecte şi să ia decizii în câteva secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel