Alegeri prezidențiale. Pe cine ar vota președintele USR, dintre Iohannis și Cioloș

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai sunt aproape trei luni până la alegerile europarlamentare, iar partidele din România îşi fac strategiile. Un exemplu ar fi USR şi nou înfiinţatul PLUS, care au constituit recent o alianţă şi au decis participarea pe liste comune la alegerile din luna mai. 

„Obiectivul principal e de a oferi românilor o adevărată alternativă politică, un proiect politic capabil să ducă România într-o direcţie europeană, să reconstruiască România. Când am început discuțiile, nu ne-am aruncat pe a împărți locuri pe liste. Am discutat de obiective politice. Unul e acela de a dinamiza economia, de a stimula antreprenoriatul și de a crea locuri de muncă bine plătite, ca să plătim pensiile și salariile promise de alții, ca să reformăm educația și sănătatea. Se tot vorbește de unificarea, coagularea opoziției, noi am făcut acest pas. E bine-venit și PNL, în măsra în care va împărtăși valorile, principiile, proiectul pe care îl punem pe masă. Când PNL va fi dispus să discutăm, vom discuta”, a declarat Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, la Digi 24.

În continuare, în ceea ce privește colaborarea cu PNL, Cioloș a spus că, până la colaborarea pe un program de guvernare, mai sunt alegerile prezidențiale și locale și vor mai fi necesare discuții pentru alinierea programelor politice: „Am făcut în mare parte asta cu USR."

„Dialogul (cu PNL, n.red.) există, e firesc, și o să vedem în perioada următoare, după europarlamentare, ca să fim foarte pragmatici. La europarlamentare, această alianță își propune un rezult foarte bun. După aceea, vom vedea pașii următori”, a explicat Dan Barna, preşedintele USR, la Digi 24.

Întrebare: „La alegerile prezidențiale, domnule Barna, cu cine ați vota la turul 2: Cioloș sau Iohannis?”

Dan Barna: „Dacă vom ajunge la situația respectivă și Dacian Cioloş va fi candidatul alianței, voi vota cu Dacian Cioloş. Dacă vom ajunge în altă secvență, în care ar fi Klaus Iohannis și alt candidat, voi vota cu Iohannis, e evident. Dar asta în secvența... construim un scenariu acum, în care Dacian Cioloș va decide să candideze din partea alianței și va avea susținerea USR și PLUS”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel