Alegeri parţiale. George Simion (AUR): "I-am prins pe foarte mulţi. Am făcut plângere la poliţie. Am dovezi"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
George Simion a ajuns în Republica Moldova și nu poate intra: Toți parlamentarii au fost lăsați, eu încă nu
George Simion a ajuns în Republica Moldova și nu poate intra: Toți parlamentarii au fost lăsați, eu încă nu

Copreşedintele AUR George Simion a susţinut luni că sunt foarte multe nemulţumiri legate de votul la alegerile parţiale care au avut loc duminică, adăugând că au fost surprinşi cetăţeni, în mai multe localităţi, când îşi fotografiau buletinele de vot.

"Sunt foarte multe nemulţumiri legate de votul la alegerile locale. Am prins foarte mulţi cetăţeni, în mai multe localităţi, cum făceau poze la buletinul de vot. Toate informaţiile noastre spuneau că sunt remuneraţi financiar în momentul în care arată fotografii cu votul lor. În felul ăsta sunt aleşi primarii PSD şi PNL în România, cumpărându-şi voturile. Noi suntem mulţumiţi de faptul că suntem a treia forţă politică. AUR, la calculul final de voturi, a ieşit pe locul 3 în localităţile unde s-au desfăşurat alegeri locale. Noi am candidat doar în 18 localităţi", a spus Simion la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că are semnale că s-au cumpărat voturi prin această metodă, a fotografierii buletinului de vot, la Târgu Frumos, la Bragadiru şi la Vicovul de Sus.

"Am făcut plângere la Poliţia din Bragadiru pentru că am avut multe dovezi şi aşteptăm ca instituţiile statului român să îşi facă datoria. Vom depune o iniţiativă legislativă care să prevadă acest fapt - să fotografiezi buletinul de vot să nu fie contravenţie, să fie infracţiune", a afirmat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel