Alegeri în Italia. Lidera partidului de extremă dreapta, favorit în sondaje, promite să apere interesele ţării sale în faţa UE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală

Lidera extremei drepte care este dată favorită în sondajele asupra viitoarelor alegeri din Italia, Giorgia Meloni, a susţinut un discurs la Milano, în care a promis să apere interesele ţării sale în faţa Uniunii Europene (UE), informează luni dpa.

„Ei spun că în Europa există îngrijorări din cauza Giorgiei Meloni. Ce se va întâmpla? Se va întâmpla că vremurile bune s-au terminat! Ce se va termina e că Italia va începe de asemenea să-şi apere interesele naţionale, la fel cum fac alţii în căutarea unor soluţii comunitare”, a spus Meloni în timpul unei manifestaţii organizate duminică în faţa Domului din Milano.

Partidul Giorgiei Meloni, Fratelli d'Italia (Fraţii Italiei), conduce în prezent în mod detaşat în sondajele de opinie, alături de alte partide de extremă dreapta.

În discursul său, ea a adăugat că Germania şi Ţările de Jos şi-au prioritizat de asemenea interesele lor naţionale în discuţiile la nivel european, dând drept exemplu opoziţia acestor ţări faţă de un plafon generalizat al UE pentru importurile de gaz.

Chiar dacă, în timpul campaniei sale, Meloni a subliniat că Italia va rămâne un partener de încredere în cadrul UE, ea a dat de asemenea de înţeles că va încerca să renegocieze câteva înţelegeri şi acorduri.

 

Noi alegeri au fost programate pentru 25 septembrie



Faptul că Italia va primi 192 de miliarde de euro din fondurile europene pentru redresare post-pandemică, mai mult ca orice altă ţară din UE, nu a fost menţionat de Meloni în discursul său.

După ce guvernul premierului Mario Draghi a căzut în iulie, noi alegeri au fost programate pentru 25 septembrie.

Fratelli d'Italia, împreună cu partidul de dreapta al lui Matteo Salvini, Liga, şi cu partidul conservator al lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, ar putea obţine o majoritate de două treimi în urma acestor alegeri. Acest lucru i-ar permite guvernului să modifice Constituţia fără organizarea unui referendum.

 

Giorgia Meloni afirmă că migranţii ar trebui blocaţi pe mare

 

Ambarcaţiunile care pleacă de pe coastele din nordul Africii transportând migranţi trebuie să fie blocate pe mare, a susţinut pe 8 august lidera partidului populist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, potrivit DPA.

„Cea mai bună soluţie la această problemă este de a împiedica plecările şi nu sosirile. O blocadă asupra plecărilor ar fi mai eficientă”, a spus Meloni într-un interviu pentru postul de radio RTL 102,5.

Fratelli d'Italia, formaţiune naţionalistă eurosceptică, conduce în sondaje de câteva săptămâni cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia (partid condus de Silvio Berlusconi) şi Liga, condusă de Matteo Salvini, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot.

Cele trei partide au format o alianţă în perspectiva alegerilor legislative din 25 septembrie, în timp ce în rândul forţelor politice tradiţionale de centru domneşte confuzia.

Stânga este sub presiune după destrămarea, luna trecută, a coaliţiei de uniune naţională a premierului Mario Draghi, care a dat startul campaniei electorale pentru alegerile legislative dominate de forţele de dreapta.

Meloni şi Salvini au făcut din migranţi şi refugiaţi un subiect cheie al campaniei lor, în contextul în care numărul celor sosiţi din Africa de Nord continuă să fie ridicat.

Giorgia Meloni s-a pronunţat pentru crearea unor 'hotspot'-uri în nordul Africii unde migranţii să fie verificaţi înainte de a părăsi continentul african. ''Cu siguranţă am putea discuta cu autorităţile libiene despre asta'', a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel