Alba. Bărbat cu durere în gât, plasat în carantină după ce s-a întors din Italia

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat care a călătorit recent în Italia, într-una dintre regiunile afectate de coronavirus şi care prezintă durere în gât, fără a avea febră, a fost amplasat în carantină, într-un salon al Compartimentului de dermatovenerologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, potrivit unui comunicat.

"La nivelul judeţului Alba, pentru prevenirea eventualelor îmbolnăviri, 118 persoane se află izolate la domiciliu, iar o persoană se află în carantină, în compartimentul de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Cele 118 persoane în cazul cărora s-a decis izolarea la domiciliu sunt monitorizate, în permanenţă, de către medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba şi nu prezintă niciun fel de simptome specifice. Acestea nu au voie să îşi părăsească domiciliul. Reprezentanţii Poliţiei se asigură că sunt respectate măsurile impuse", transmite Biroul de Presă al DSP Alba.

Potrivit sursei citate, pacientul internat în spital a călătorit într-una dintre regiunile afectate din Italia, însă fără a intra în localităţile vizate de carantină.

"Starea de sănătate a pacientului este bună; nu prezintă febră şi alte simptome specifice, ci doar durere în gât. Conform procedurii, i-au fost prelevate probe care vor fi analizate în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara", se precizează în comunicatul DSP Alba.

Persoanele care sunt izolate la domiciliu sau care se află în carantină vor primi concediu medical în baza adeverinţelor emise de către DSP Alba, având în vedere dispoziţiile emise în acest sens de autorităţile de sănătate publică.

O parte dintre persoanele aflate în izolare în judeţul Alba sunt liceeni şi profesori din Alba Iulia care au fost într-o excursie în Veneto, inclusiv la Carnavalul de la Veneţia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel