Al doilea cel mai înalt rollercoaster din lume se va închide pentru totdeauna, după ce o persoană a fost rănită grav

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cel mai lung rollercoasterul din lume, aflat în Marea Britanie va fi demontat / Foto: Unsplash
Cel mai lung rollercoasterul din lume, aflat în Marea Britanie va fi demontat / Foto: Unsplash

La un an după ce un suport metalic zburător a rănit grav o femeie din Michigan pe Top Thrill Dragster, al doilea cel mai înalt rollercoaster din lume, parcul de distracții din Sandusky, Ohio, care administrează această atracție, o închide definitiv.

Parcul Cedar Point și-a anunțat decizia marți pe Facebook:

'După 19 sezoane de funcționare, cu 18 milioane de călăreți care au experimentat primul montagne russe stratificat din lume, Top Thrill Dragster, așa cum îl cunoașteți, este retras', a precizat parcul de distracții. 'Cu toate acestea, moștenirea Cedar Point de inovație în materie de atracții continuă. Echipa noastră lucrează din greu, creând o experiență nouă și reimaginată a atracțiilor'.

 

Dragsterul este una dintre cele mai populare atracții din parc

 

Acesta a fost deschis pentru prima dată în 2003, are o înălțime de 420 de metri și trece de la zero la 120 de km/h în mai puțin de 4 secunde. 

'Suntem devastați de accidentul de weekendul trecut de la Cedar Point', a declarat familia Hawes într-un comunicat emis la scurt timp după accident. 'Vrem să mulțumim tuturor pentru gândurile și rugăciunile lor în această perioadă. Rachel se luptă pentru viața ei și vă rugăm să ne păstrați intimitatea în această perioadă dificilă'.

Departamentul de Agricultură din Ohio a efectuat o investigație și a emis un raport de 620 de pagini care nu a constatat nicio abatere din partea Cedar Point și nu a găsit nimic nesigur în legătură cu atracția.

Departamentul de Agricultură nu a forțat închiderea atracției, potrivit purtătorului de cuvânt al agenției, Bryan Levin.

'Departamentul pentru Agricultură nu a fost în comunicare cu parcul în legătură cu decizia de a închide atracția', a spus acesta conform Daily Mail.

 

Oficialii parcului nu au spus dacă accidentul le-a influențat decizia

 

O înregistrare video de după accident a înregistrat țipetele dureroase ale lui Hawes în timp ce aceasta zăcea la pământ și tehnicienii medicali de urgență îi acordau primul ajutor. 

John McDermott, în vârstă de 27 de ani, a declarat că aștepta la coadă împreună cu prietena și fiul său când a văzut obiectul căzând de pe structura înaltă de 420 de metri chiar în fața sa. 

'Am văzut obiectul lovind mulțimea, doamna a căzut, am auzit cum a ricoșat în beton. Era ceva metalic. Nu era un obiect mic. Era destul de mare - mai mare decât palma mea. Arăta ca un disc de metal care zbura prin aer', a declarat McDermott pentru Cleveland.com. 

McDermott a spus că mai multe persoane au sunat la 911 și s-au grăbit să o ajute pe femeie. Unii și-au dat jos cămășile pentru a opri sângerarea până la sosirea ambulanței Sandusky EMS. 

Departamentul de Agricultură a inclus în raportul său o fotografie a suportului metalic. Acesta pare a fi din oțel masiv și măsoară aproximativ trei centimetri lungime și doi centimetri lățime.

Legea din Ohio cere ca roller coaster-urile să fie inspectate o dată pe an, iar Dragster a fost examinat în mai 2021, cu patru luni înainte de accident. 

Roller coasterul Kingda Ka de la Six Flags Great Adventure din Jackson Township, New Jersey, este considerat cel mai înalt din lume, cu o înălțime de 456 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel