Aglomerație în vămi. Peste 106.000 de persoane au tranzitat frontiera României. Nouă străini nu au fost lăsați să intre în țară

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
 Român, amendat după ce a fugit din carantină. Depistat la vama Nădlac, bărbatul a spus că a avut puțină treabă în Ungaria
Român, amendat după ce a fugit din carantină. Depistat la vama Nădlac, bărbatul a spus că a avut puțină treabă în Ungaria

În data 28.11.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 106.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.100 mijloace de transport (dintre care 17.800 automarfare), transmite Poliția de Frontieră.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 47.300 persoane cu 14.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 59.600 persoane cu 18.700 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: frontiera cu Ungaria - aproximativ 36.600 de persoane şi 16.000 de mijloace de transport; frontiera aeriană - aproximativ 32.500 de persoane; frontiera cu Moldova - aproximativ 15.800 de persoane şi 5.500 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

 

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.500 lei

 

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 42 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.563.800 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.500 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 9 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului, la frontieră, de Ziua Naţională a României. Peste 3.500 de polițiști, la datorie

 

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României. De asemenea, echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată,  vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel