Afganistan. Un ROMÂN, RĂNIT într-un ATAC SÂNGEROS

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Observator
Sursa foto: captură Observator

Un român a fost rănit într-un atac sângeros, în capitala afgană Kabul! Un microbuz plin cu expozibil a sărit în aer în mijlocul a zeci de oameni. Cel puţin 12 persoane, printre care şi trei copii, au murit, iar 20 de victime au ajuns la spital. Românul făcea parte din convoiul atacat de insurgenţi. El păzea Zona Verde, unde se află zeci de ambasade din întreaga lume.

Atacul s-a dat la o oră de vârf pe străzile aglomerate din Kabul. Contractorul român abia părăsise Green Zone, cea mai bine păzită zonă din Afgankstan.

Un microbuz plin cu explozibil s-a apropiat de maşina blindată uşor în care se aflau angajaţii firmei de pază. Vehiculul a sărit în aer la câţiva metri de convoi.

Angajatul român a fost rănit la cap, iar timpanul i-a fost perforat. Cel puţin 12 oameni, printre care şi trei copii, au fost ucişi de explozia care a lăsat în urmă o imagine de coşmar. Zeci de autoturisme şi case din zonă au fost distruse.

Unul dintre localnici susţine, potrivit Observator, că „a fost atât de puternică încât a făcut ţăndări geamurile. Bucăţi din maşini şi din pavele au fost aruncate în casele din apropiere. Familia mea nu a fost rănită, dar copilul vecinului meu a fost tăiat de bucăţile de sticlă”.

Este a doua oară în mai puţin de trei luni când românii cad victime în atentatele din capitala Kabul. La începutul lunii septembrie, insurgenţii au atacat inclusiv ambasada României. Atunci, un militar şi un angajat al Serviciului de Informatii Externe au fost ucişi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel